Moderna arhitektura u srcu Istre: zavirite u kuću koja će vas osvojiti baš svime

InDizajn vas vodi u mjesto Sveti Lovreč nedaleko od Poreča gdje se nalazi prekrasna Villa Merapi. Pogledajte kako se ova kuća za odmor svojim modernim dizajnom uklopila u tradicionalno okruženje

 

 


Šetnja Istrom InDizajn tima nastavlja se i ovaj tjedan! Ovaj puta ekipa je posjetila Sveti Lovreč pored Poreča, u kojem je smještena Villa Merapi. Već na prvi pogled vidljivo je kako se ova prekrasna moderna vila unatoč suvremenom izgledu odlično uklopila u okruženje malog istarskog mjesta.

Autor arhitektonskog rješenja je Marko Deković, dok su za uređenje interijera zaduženi bili vlasnici vile koji se bave uvozom namještaja i dekorativnih predmeta iz Indonezije. Stoga je dizajn išao u egzotičnom smjeru, a puno elemenata stiglo je upravo iz Indonezije.

Foto: My Istria

“Površina vile je 180 kvadrata, može prihvatiti šestero gostiju, a podijeljena je na dvije etaže. Spavaća zona nalazi se na katu dok je u prizemlju vile prostor otvorenog tipa s dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom. Dvije staklene stijene vode na prostranu terasu na kojoj se nalazi vanjski prostor za blagovanje i dio za odmor”, otkrila nam je Monika Pranjić iz agencije MyIstria.

Foto: My Istria

Villa Merapi je spoj suvremenog dizajna, prirode i duhovnosti. U dizajnu vile, kao i u dizajnu bazena, korišten je crni vulkanski kamen poznat po svojim ljekovitim i opuštajućim svojstvima. Nasuprot njemu, potrebnu toplinu prostoru daje ručno izrađeni drveni namještaj.

Interijer vile uređen je s puno prirodnih detalja, a kombinacija drveta i kamena ovoj vili daje prirodan, ali ujedno suvremen izgled. Upravo suvremenost je naglašena jednostavnim linijama namještaja ali i tamnom podnom oblogom koja se proteže na obje etaže. Potpuni ugođaj postignut je ambijentalnom rasvjetom kao i zanimljivim rasvjetnim tijelima.

Foto: My Istria

Do tri spavaće sobe vodi otvoreno stubište. Posebnost ovih soba su velike staklene površine koje nude i mjesto za sjedenje ili ležanje uz knjigu i uživanje u pogledu.

“Puno pozornosti pridano je vanjskom uređenju. Bazen sa slapovima, nekoliko zona za opuštanje kao i vanjski jacuzzi ispod sjenice od bambusa pomno su raspoređeni na površini od 1000 (1040) kvadrata. Svi vanjski elementi povezani su drvenim stazicama, a villu okružuju raznovrsne biljke koje stvaraju oazu za opuštanje”, ističe Monika Pranjić.

 

 

Komentari