LJEPOTICA U SNIJEGU: prava zimska idila u moderniziranoj drvenoj kući

Crna drvena fasada, tipična za sjever Europe, krasi i ovu kuću u planinama u zapadnom dijelu Švedske. Kako je uređeno njezinih 80 kvadrata, pogledajte u nastavku

 

 

Kuća od crnih drvenih greda sjajno se ističe na snijegu, a poseban pečat daju joj veliki otvori sa zelenim okvirima. Vikendica koja se nalazi u zapadnom dijelu Švedske privremeni je dom obitelji s dvoje djece koji tu provode ne samo zimske, nego i ljetne praznike, budući da je u blizini i jezero, pa uvijek postoje atraktivni sadržaji kojima se najviše raduju najmlađi članovi. Starijima je pak dovoljno da uživaju u besprijekornom zelenom krajoliku, tišini i svježem zraku.

Foto: Planete Deco

Jednostavno i asketsko crno pročelje krije lijepo uređenu unutrašnjost koja je kombinacija skandinavskog i industrijskog dizajna. Vladaju prirodni materijali te tonovi sive i crne, oplemenjeni toplim zemljanim tonovima, prije svega smeđe.

Veliki vanjski otvori donose ipak dovoljno svjetla da interijer ne izgleda odviše mračno i zagušeno.

Foto: Planete Deco

Centralni i površinom najveći prostor odlazi na dnevnu zonu u kojoj je kuhinja s velikim blagovaonskim stolom te dnevni boravak koji omogućavaju druženje cijele obitelji te primanje gostiju, za koje je rezervirana i jedna od tri spavaće sobe.

Foto: Planete Deco
Komentari