SPOJ KLASIKE I MODERNOG: kako je stan iz 19. stoljeća dobio novi sjaj nakon renovacije

Ima nešto šarmantno u starim građanskim stanovima, posebno kada im se udahne novi život. U to se možete uvjeriti na primjeru ovog interijera građenog krajem 19. stoljeća!

 

 


Stare gradske četvrti kriju bezbroj lijepih zgrada napravljenih u 19. stoljeću, kao i prvoj polovini 20. stoljeća. Posebnost starih stanova svakako je prostranost – što zbog kvadrature, što zbog visine prostora, ali i visoki stropovi, dvostruka unutarnja vrata…

Ako se i vama sviđaju stari građanski stanovi, pronašli smo pravu inspiraciju u jednom pariškom domu koji je dobio moderno lice nakon adaptacije. No, na klasiku ipak nije zaboravio…

Foto: Planete Deco

Prostor je djelomični obnovljen, tako da su promijenjene sve instalacije kao i vanjski otvori. Stan je dobio novu kuhinju i kupaonicu, dok je namještaj kombinacija starog i novog.

Ovaj stan je sjajan primjer kako spojiti tradicionalne elemente s modernim stilom.

 

Foto: Planete Deco

Interijer od 70-ak kvadrata dobio je novi život, ali i novu organizaciju prostora u kojoj su kuhinja i spavaća soba zamijenile mjesta. Tako je kuhinja sada povezana zajedničkim vratima s dnevnim boravkom što je znatno praktičnije.

Kuhinja je otvorenog koncepta koji se savršeno uklopio u prostor dok se suvremeni dizajn dodatno naglasio već postojeće arhitektonske elemente – velike prozore s lukovima, kao i ukrasne štukature na zidovima i stropovima.

Foto: Planete Deco

Osim toga, posebnost stana su i podovi obojeni u bijelo – što je dodatno dalo na svježini i prostranosti interijera.

U dnevnu zonu uklopio se komotni kauč suvremenog dizajna, kao i ugradbeni poličar na suprotnoj strani koji je zauzeo cijeli zid.

 

Foto: Planete Deco

Spavaća soba pretvorena je u pravu oazu za odmor, a poseban detalj je mali balkon – idealan za jutarnje uživanje u kavi na suncu.

Kombinacija neutralnih boja, kao i ključnih drvenih elemenata, tekstilu i umjetnosti na zidovima, sve skupa izgleda ugodno i praktično za suvremenog čovjeka.

Foto: Planete Deco
Foto: Planete Deco

 

 

 

Komentari