DOM ZA ČETVERO: ugodan svijetli stan koji sjajno isprepliće boho stil i klasiku

Vodimo vas na Manhattan, u mali trosobni stan kojeg je uredio poljski studio Shoko Design. Glavna inspiracija bio je opušteni, nježni i profinjeni boho stil kojim vladaju svijetle boje i prirodni materijali.

 


Stan koji vam predstavljamo nalazi se u staroj zgradi u njujorškom Manhattanu. Riječ je o tipičnim starim zgradama koje ste mogli vidjeti u serijama ‘Seks i grad’ te ‘Prijatelji’. Riječ je o trosobnom stanu od 62 kvadrata (prvotno dvosobnom) koji je podvrgnut temeljitoj adaptaciji i preuređenju koje je trajalo preko pola godine.

Vlasnici Tami i Raffi, bračni par s dvoje djece želio je imati jednostavno i funkcionalno uređen dom te stvaranje još jedne spavaće sobe, ali su većinu toga prepustili dizajnerima iz Shoko Studija. Njihov cilj je bio unijeti veću funkcionalnost i svježu perspektivu u ovaj stari povijesni interijer, a stilski gledano, u njemu dominira boho stil, ali u kombinaciji s klasikom.

Foto: Marzena Manganaro

Rezultat je ugodan i profinjen prostor koji djeluje jako prozračno, prije svega zahvaljujući upotrebi svijetlih neutralnih tonova kao i reduciranoj upotrebi detalja i uzoraka.

Ovakva svijetla paleta boja odabrana za ovaj prostor sigurno će izdržati test vremena i dugo djelovati aktualno i privlačno. Cijeli interijer savršen je spoj modernih i ugodnih akcenta što ovaj prostor čini savršenim za obitelj.

Foto: Marzena Manganaro

Kako je stan imao samo jednu spavaću sobu, bilo je potrebno novim projektom stvoriti prostor za dodatnu spavaću sobu. Za nju se našlo mjesta u dnevnom boravku, koji je pregrađen na dva dijela. Iz dnevnog boravka se sada ulazi u roditeljsku spavaću sobu.

Ovaj stan, budući da nije mijenjao starinski raspored prema kojem je kuhinja preko puta dnevnog boravka, ima dvije centralne točke okupljanja – jedna je dnevni boravak, a druga je kuhinja s blagovaonicom.

Ostatak stana čine dječja soba, hodnik i kupaonica sve površinom vrlo male prostorije ali osmišljene funkcionalno.

Foto: Marzena Manganaro
Komentari