Čudesna ljubav sive i drva u domu četveročlane obitelji

Stara kuća u blizini Hannovera u Njemačkoj postala je šarmatan i topao dom četveročlane obitelji, inspiriran prije svega skandinavskim dizajnom, uz dodatke rustike i modernog stila.

 

 

Katnica stara preko 70 godina u Hannoveru, čije uređenje potpisuje studio Shoko design temeljito je adaptirana prije nego su u nju ušli novi vlasnici, mlada obitelj s dvoje djece. Vlasnici su je željeli modernizirati i prilagoditi načinu života, odnosno učiniti funkcionalnijom, za što je trebalo puno preinaka.

 

Foto: Maria Malinowski

Prizemlje, koje vam i prikazujemo ovdje, doživjelo je najveću promjenu jer su tri prostorije povezane u jednu. Tako su kuhinja, blagovanje i dnevni boravak postali otvoreni prostor, odijeljeni pomičnim staklenim vratima od ulaznog prostora i stubišta koje vodi na kat. No, zadržan je djelomično autentični duh interijera time što su ostavljene drveni podovi, odnosno parketi koji su samo obnovljeni.

 

Foto: Maria Malinowski

Drugi element koji je zadržan su klizna vrata između hodnika i dnevne zone, no posve novi model u bijeloj boji. I vanjski otvori zadržali su stari oblik, ali u novoj verziji i novoj boji. Svijetli tonovi donijeli su više svjetla i prostornosti u interijer, no drvene površine, prisutne u svakoj prostoriji spriječile su sterilnost i hladnoću.

Foto: Maria Malinowski

 

Tim elementima, kako i načinom uređenja, koji je kombinacija skandinavskog, rustikalnog i modernog stila neprestano se isprepliću suvremeni i retro štih, baš kako su vlasnici i htjeli.

 

Komentari