Skandinavski dom u Novom Marofu za mladi par, Tanju i Zvonka, i njihovog mačka Oskara

Vodimo vas u Novi Marof, u pravi mali skandinavski raj u kojem je sve rađeno po mjeri kako bi vlasnici, mladi par Tanja i Zvonko, prostor maksimalno prilagodili sebi. I naravno, mačku Oskaru!

 

 

Kuća od 90 četvornih metara u Novom Marofu moderan je dom u kojem na svakom koraku dominira skandinavski stil, savršeno utopljen pomno biranim elementima i detaljima. Za njegovo besprijekorno uređenje zaslužna je prije svega Tanja, te njezin dečko Zvonko koji su htjeli stvoriti svijetao i prozračan životni prostor, da u njemu ima što više drvenih i prirodnih detalja i materijala.

Foto: Privatni arhiv

Da bi to postigli, kao i prilagodili svoj novi dom svojim potrebama, prije useljenja bilo je potrebno napraviti neke preinake, odnosno srušiti zidove. Glavni razlog rušenja zidova bio je da dobiju što više svjetlosti u interijeru, i da prostor izgleda veće i ljepše.

Foto: Privatni arhiv

“U kući su bili samo goli zidovi, pa smo neke rušili da bi dobili željeni raspored prostorija. Rušili smo dva zida. Jedan od njih, onaj u predsoblju, bio je nosivi, no ipak smo ga odlučili maknuti, s tim da smo ostavili jedan njegov dio, odnosno stup koji na kraju izgleda vrlo efektno jer smo na njega stavili dekorativni kamen. I drugi zid nismo rušili u cijelosti, nego samo jedan dio. To je zid u dnevnom boravku, iza kutne garniture, jer smo željeli da se vidi drveno stepenište koje vodi prema spavaćim sobama”, objašnjava vlasnica.

Foto: Privatni arhiv

Na katu su spavaće sobe, a prizemlje čine dnevni boravak, kuhinja, kupaonica te velika terasa od 15 četvornih metara. Posebnost ovoga doma, osim spomenutog skandi dizajna i sivo-bijele kombinacije s crnim i drvenim akcentima jest da je sve unikat. Sav namještaj je rađen po mjeri, pa čak i ormarić ispod umivaonika, polica i walkn-in tuš kabina u kupaonici.

Foto: Privatni arhiv

Inspiraciju za uređenje Tanja je pronalazila u magazinima, na internetu, ali su mnoge ideje, kako kaže, došle iz glave.

Foto: Privatni arhiv

“Sve smo sami osmislili i uredili, obožavamo DIY projekte i imamo jako puno ideja tako da nam nije problem ništa izraditi doma”, ističe Tanja, koju možete pratiti na Instagram profilu @tanja_1307. Na njemu se možete inspirirati novim stajlinzima njezina doma, svime što sami naprave ona i dečko, kao i pogledati kako je teklo namještanje doma.

 

 

 

Komentari