VINTAGE RAJ MLADE STILISTICE: šarmantan mali stan od 38 kvadrata uređen u retro stilu

Stilistica Irina Ocirova od naslijeđenog je stana stvorila svoj novi dom. Prostor od svega 38 kvadrata ispunila je obiteljskim uspomenama kao i onima s putovanja i sajmova starih stvara i uredila u jedinstvenom retro điru

 


Stan stilistice Irine Ocirove u Krasnogorsku u Rusiji oduševio nas je svojim nepretencioznim izgledom koji stvara neodoljiv šarm i toplinu. Djelomično je za to ‘kriv’ ograničen budžet, no i želja vlasnice da u njemu budu stvari koje joj znače i koje imaju povijest.

U stan je stilistica uselila nakon šest godina života u Berlinu. Po povratku, poželjela se autentičnih prostora koji je podsjećaju na život s obitelji. Stoga je raspored stana ostavljen nepromijenjen, iako u budućnosti ima namjeru preseliti kuhinju u dnevni boravak. Tako bi kuhinja postala spavaća soba. Iako, Irina jako voli svoju malu kuhinju i sviđa joj se što je zasebna prostorija.

Foto: Maria Voinova

No, za sada Irina uživa u velikoj spavaćoj sobi koja joj služi i kao dnevni boravak jer u njemu ima i kutak za čitanje. Kuhinja također funkcionira kao dnevni boravak, kada su gosti tu ili kada se gleda tv. Stoga je dvjema stolicama pridružen dvosjed koji je svojim jednostavnim dizajnom i reduciranim volumenom savršeno ušao u nišu u kuhinji.

Ostatak Irinina doma čine hodnik u koji je stao i garderobni ormar te mala kupaonica. Neke komade namještaja, poput stolica u kuhinji i naslonjača u spavaćoj sobi Irina je donijela iz bakine i djedove kuće te uz pomoć oca malo dotjerala. Prednje nogice na naslonjaču odlučila je zamijeniti čime je dobila originalan komad namještaja. Tu se očitovala njezina ljubav prema ručno rađenim stvarima i DIY projektima.

Foto: Maria Voinova

Također, pletene zavjese i zidna polica naslijeđeni su od roditelja, a Irina i tata su je obnovili novim slojem laka. Većina detalja kupljena je na putovanjima, od čega dobar dio u Portugalu te sa Cipra, a neke je Irina donijela sa sobom iz svoga berlinskog stana.

Zidovi u cijelom stanu ukrašeni su raznim plakatima i slikama mladih umjetnika čiji radovi su se Irini svidjeli.

Komentari