DIVAN ŽIVOT: umirujuća i ugodna atmosfera u moderniziranom starinskom stanu

Nenametljive nijanse plave omiljene su u interijerima jer donose smirujuću atmosferu ali i profinjenost. Evo kako izgleda jedan starinski stan uređen upravo s ovom bojom!

 


Dvosobni stan od 60 četvornih metara u zgradi staroj preko 100 godina prava je oaza elegancije i stila s jedne strane, te jednostavnost i opuštenosti s druge. Sve ovo uspješno funkcionira u ovom interijeru zahvaljujući nijansama svijetlo i tamno plave te korištenjem svijetle neutralne pozadine u bijelim, sivim i bež tonovima.

Foto: Entrance Makleri

Stan koji se nalazi u široj okolici Göteborga vlasnici su nedavno renovirali kako bi se što bolje prodao. Adaptacija je uključivala povezivanje kuhinje i dnevnog boravka koji su prije bili dvije zasebne prostorije.

Ovako je dnevni prostor postao otvoren, svjetliji i prozračniji, a poseban šarm mu daje francuski balkon umjesto klasičnog kao i obnovljeni drveni seljački podovi.

Foto: Entrance Makleri

Otvoren dnevni prostor vodi do male spavaće sobe koja je opremljena ormarom od zida do zida, tapeciranim ležajem i te ugodnim naslonjačem koji stilski podiže cijeli prostor.

Foto: Entrance Makleri

Ulazni hodnik iskorišten je i kao radni kutak, a iz njega se odlazi u kupaonicu, dva garderobna prostora, ostavu te dnevni odnosno spavaći prostor. U ulaznom prostoru dominira bijela boja kako bi prostor izgledao svjetlije, dok mu drveni elementi daju toplinu.

Foto: Entrance Makleri

Iako s minimalno detalja, boja i namještaja, svaki kutak stana pomno je osmišljen, a glavna inspiracija bio je skandinavski stil s dodatkom vintage elemenata kao i onih koji prizivaju klasiku.

Foto: Entrance Makleri

Mnogima će se najviše svidjeti prekrasna i bezvremenska vintage kuhinja u obliku slova L i u nježnoj nijansi plave. Neodoljivom je čine i jednostavne bijele metro pločice te crna napa.

 

 

 

 

Komentari