Mali ženski stan: savršen primjer kako stvoriti dojam prostornosti i luksuza

Dvosobni stančić od 42 četvorna metra u Beču savršen je primjer kako se u malom interijeru može stvoriti iluzija većeg prostora te dojam raskoši i to na vrlo povoljan način. Zavirite s nama u ovaj mali stilski bombon i nadahnite se za uređenje svoja četiri zida

 

 

Nekoć su stanovi od 42 četvorna metra bili jednosobni te se sastojali od samo jedne sobe i kuhinje, no danas je ova površina posve dovoljna da se u njoj omogući i izdvojeni prostor za spavanje, odnosno pored socijalne i dnevna zona. Stan u Beču, u koji vas ovaj puta vodimo upravo je primjer stare gradnje koji se adaptacijom pretvorio u praktični moderni interijer. Interijer izduženog tlocrta sastojao se od kuhinje, velike sobe hodnika i kupaonice.

Pregrađivanjem velike sobe dobile su se dvije prostorije – spavaća i dnevni boravak koje su sada povezane vratima. Kako je soba bila izdužena to je bio jedini način da se naprave promjene u tlocrtu. Nova verzija krije i neke kompromise – u spavaću sobu, koja je veća od dnevne, može se ući samo iz dnevnog boravka.

 

Foto: Planete Deco

 

No, u svakom slučaju novim rasporedom puno se dobilo i stan je prilagođen potrebama njegove mlade vlasnice koja je željela imati odvojen prostor za spavanje. Također, željela je stil uređenja nadahnut skandinavskim dizajnom. Odabir boja i namještaja kao i materijala prati željeni stil, inače jedan od najpopularnijih posljednjih nekoliko godina.

Neutralne sive i bijele nijanse stvorile su dojam prostornosti te su bile baza akcentima u zelenim, crnim i ružičastim bojama. Upravo je odabir ružičastih i zelenih nijansi stvorio dašak luksuza u stanu. Isto tako i odabir mramora i mesinga kao materijala na detaljima. Raskoši su doprinijele i bogate sive zavjese od baršuna te vaze upečatljiva dizajna.

 

 

Komentari