Dvoetažni stan za mladi par: prava mala moderna oaza mira povezana s prirodom

Dvoetažni stan od 62 četvorna metra korisne površine ima sve sadržaje potrebne vlasnicima, mladom paru koji voli biti u kontaktu s prirodom. Upravo zato odabrali su za svoj novi dom stan pokraj parka, okružen zelenilom

 

 

 

Mladi par za svoj je novi dom odabrao dvoetažni stan. Svidio im se ovakav koncept stana ali i njegova pozicija pored parka te mogućnost da se na taj naj način povežu s prirodom. Za preuređnje prostora angažirali su arhitekticu Agatu Brach i njezin studio ab-architekt.

Bilo je potrebno nekoliko preinaka u prostoru da on dobije sadašnji izgled u kojem se u prizemlju nalazi dnevni boravak otvorenog prostora s kuhinjom kao srcem kuće, mali odvojeni uredski prostor i gostinjska soba i kupaonica.

Foto: Fotomohito

Na gornoj etaži do koje vode stepenice iz dnevnog boravka nalazi se spavaća soba s malim WC-om i prekrasnom terasom s pogledom na šumu i park. Vlasnici su željeli da upravo ta šuma prodre u njihov dom u obliku dodataka i završnih elemenata.

Stan je tako pun akcenata koji se odnose na okolnu prirodu, ispunjen svjetlom, drvetom i drugim prirodnim materijalima te izgleda kao prava mala moderna oaza mira.

Foto: Fotomohito

Cilj preuređenja bio je i stvoriti ugodno mjesto za život i rad u kojem se odražava uski odnos između interijera i prirode. Važan čimbenik u dizajnu interijera bila je i ljubav investitora prema skandinavskoj jednostavnosti.

Tijekom temeljite adaptacije zid koji je odvajao kuhinju od dnevne sobe gotovo je u potpunosti nestao. Ova promjena interijeru je dala drugačiji format i otvorila prostor koji sada izgleda prostranije, kao i omogućila dodatne funkcije.

Foto: Fotomohito

Dnevni boravak povezan s kuhinjom odvojen je od ureda i gostinjskog dijela modulom s ormarima tj. crnim kutijama koji skriva kupaonicu. Ova crna kocka kao i plava u kuhinji jaki su naglasci u interijeru i savršen kontrast bijeloj i bež pozadini.

Stepenište je tijekom adaptacije otvoreno, jer se ovako širi prostor dnevne zone.

Komentari