Savršeno funkcionalna garsonijera: kad sve stane u 26 četvornih metara

Predstavljamo vam divno uređenu i savršeno prostorno osmišljen stan dizajnerskog studija Tinglan iz Kine. Pored funkcionalnosti i pregršt stila, ovaj stančić krasi i savršeno iskorištavanje prirodnog svjetla te sjajno niveliranje prostora

 


Kineski dizajnerski studio Tinglan potpisuje projekt uređenja garsonijere od 26 četvornih metara u novogradnji u Šangaju. Riječ o stančiću sastavljenom od jedne sobe te kupaonice gdje je doista bilo umijeće osmisliti sve potrebne sadržaje a ne zagušiti prostor te postići zavidnu dozu stila i udobnosti. A sve to uspjelo je ostvariti u ovom stanu.

Foto: Studio Tinglan

Ulazni prostor ujedno je i skladišni, a u nastavku se pruža linijska kuhinja u koju je integrirana i perilica rublja te lavabo za pranje ruku i umivanje. Tako se odteretio sadržaj kupaonice koji sada ima tuš kabinu i WC školjku.

 

Foto: Studio Tinglan

Prostor vešeraja i lavaboa od kuhinje je odijeljen transparentnom staklenom pregradom s aluprofilima. Ista takva pregrada odijelila je prostor hodnika od spavaćeg dijela koji je podignut na podest. Ispod podesta stvorio se dodatni skladišni prostor te izvlačni mali ležaj za jednu osobu, te su se stvorile zone u interijeru.

Foto: Studio Tinglan

 

Garsonijera je spoj modernog i skandinavskog dizajna čiju kolorističku osnovu čini neutralna paleta sastavljena od bijele i bež boje. Tako se stvorio dojam prostranosti, a za atmosferu ugode i topline pobrinuli su se drveni elementi prisutni u vidu podnih obloga i dijelova namještaja koji je u cijelosti rađen po mjeri, kako bi se bolje iskoristio prostor.

Foto: Studio Tinglan

Posebno je zanimljiv način kako se u interijeru koristio vertikalni prostor (glavni i dodatni krevet za goste te skladišni prostor u ladicama ispod njega) te prirodno svjetlo.

 
Komentari