Draganov divni dom u Novom Sadu. Garderobni prostor nas je posebno očarao

Stari stan s visokim stropovima od 60 kvadrata u Novome Sadu bio je u vrlo lošem stanju, no Dragan je u njemu vidio veliki potencijal za ostvarenje svojih ideja, želja i sna o zasebnoj garderobi

 

 

 

U omiljenom dijelu Novoga Sada Dragan Rakić je pronašao svoj novi dom od 60 kvadrata koji je prije useljenja temeljito obnovio. Starinska zgrada, pored lokacije, imala je svojih prednosti poput visokih stropova koje Dragan obožava te dvije terase no raspored je trebalo prilagoditi suvremenom načinu života. A on često uključuje otvoreni prostor, kojeg Dragan jako voli. Stoga su tijekom adaptacije neki zidovi srušeni.

Foto: @darlings_home / Instagram

No, to nije bila jedina velika promjena jer je trosobni stan trebao obnovu svih zidova i podova budući da je zatečeno stanje bilo doista loše.

“Kada sam bio u potrazi za novim prostorom, ovaj stan je bio u najlošijem stanju od svih  koje sam pogledao. Ali osjećaj za vizualizaciju mi je pomogao da sve postojeće mane zanemarim. Sama lokacija, katnost i struktura stana je presudila”, govori Dragan.

Foto: @darlings_home / Instagram

Pored rušenja nekih nepotrebnih zidova, mijenjan je parket kao i keramičke pločice, obnovljeni zidovi te unesen novi namještaj.

“Kad malo bolje razmislim, promijenio sam sve”, kaže Dragan kroz smijeh. Jedna od većih promjena u tlocrtu, pored povezivanja dnevnih prostorija s hodnikom u open space je pretvaranje dječje sobe u garderobu. Micanjem zida ona je sada povezana sa spavaćom sobom. Tako se ispunio san vlasnika da ima zaseban garderobni prostor umjesto klasičnih ormara.

Foto: @darlings_home / Instagram

Ova garderoba je posebna jer, budući da je to nekadašnja soba, ima i prozor koji nudi osigurava obilje svjetlosti.

“Ta dodatna prostorija je potpuno presudila da se odlučim za ovaj stan jer da je nije posjedovao zaista ne znam kako bih uspio uklopiti u stan tu moju ljubav prema garderobi“, otkriva. Ni veća zahtjevnost održavanja koja prati otvorene garderobe nije ga omela u njegovu planu.

“Svakako je teže održavati ovako koncipiranu garderobu. Ukoliko je garderoba otvorenog tipa, na meti je prašine koja je u svakom domu neizbježna, pa makar i u najmanjoj količini. Osim toga, kad god uđete u takvu prostoriju, htjeli-ne htjeli, primjećujete neke stvari koje biste promijenili, presložili, sakrili, ili pak zauvijek bacili. S druge strane, otvoreni tip garderobe omogućava brže i lakše spremanje ukoliko nekud žurite. Odmah možete “snimiti” svoju sljedeću kombinaciju”, objašnjava Dragan.

 

Foto: @darlings_home / Instagram

Zbog velikih troškova adaptacije, Dragan je odlučio uložiti najviše u kvalitetnu bazu – podove, sanitarije i kuhinju, a namještaj je mijenjao kako je nalazio idealne komade koji su mu se sviđali.

“A to nije nimalo jednostavno kada sam ja u pitanju”, komentira kroz smijeh Dragan. Svaki centimetar njegova doma pomno je osmišljen, što ne čudi one koji ga poznaju jer je veliki esteta u svemu.

Foto: @darlings_home / Instagram

Kada su interijeri u pitanju, ljubitelj je prozračnosti, minimalizma i jednostavnosti. I uvijek uz malu dozu luksuza.

“Volim tu neku kombinaciju suvremenog izgleda s nekim starim i posebnim komadima namještaja ili dekora. Moja vječita inspiracija Pariz i jako volim estetiku njihovih stanova kao i arhitekturu. Volim kada stan odiše luksuzom i originalnošću, ali mislim da za taj efekt nije uvijek presudan novac”, smatra Dragan koji je neke od svojih komada koji odaju luksuz nabavio po simboličnim cijenama.

“Dovoljno je da pogledate nekoliko oglasa za prodaju starih stvari ili obiđete neke od trgovina”, savjetuje Dragan dodajući kako uživa u lijepim stvarima i u svemu voli pronaći ljepotu – u ljudima, garderobi, prirodi pa tako i interijerima.

Foto: @darlings_home / Instagram

A interijere, ističe, voli oduvijek.

“Ja sam netko tko se stalno bavi svojim prostorom. Čini mi se da je to na mene prenijela moja majka koja je cijeli život u našem domu nešto renovirala ili dekorirala. Tako da mi sve ovo mijenjanje i dekoriranje, smišljanje i planiranje ne predstavlja ni najmanje opterećenje, nego čistu ljubav i zadovoljstvo“, kaže za kraj Dragan.

 

 

 

 

 

Komentari