MALI STAN ZA NAJAM: evo kako se maksimalno uštedio prostor i stvorilo mjesto za spavanje

U zgradi staroj skoro 150 godina u centru Budimpešte krije se novouređeni stan koji su vlasnici sami uredili s namjerom za jednokratni najam. Nevelik prostor od svega 27 kvadrata sjajno je iskorišten

 

 

Garsonijera za jednokratni najam nalazi se u glavnom gradu Mađarske, u zgradi koja je nastala 1880.. Nedavno su ga vlasnici obnovili kako bi mu namijenili novu ulogu. Kako je riječ o skučenom prostoru koji se sastoji od jedne prostorije, balkona i kupaonice, vlasnici su se tijekom renovacije trudili maksimalno iskoristiti prostor i našli mjesto za pravi ležaj, koji neće biti na razvlačenje.

 

Foto: Planete Deco

Kako se nisu željeli odreći dijela koji će biti dnevni boravak odnosno mjesto za druženje, opuštanje i gledanje tv-a, iznad njega podigli su mezanin i na njemu organizirali kutak za spavanje. I donji i gornji dio zamišljen je kao jedinstveni drveni blok koji plijeni pažnju svojom funkcionalnošću, ali i dizajnom. Osim što ima sigurnosnu ulogu, staklena ograda na mezaninu daje eleganciju i profinjenost drvenom bloku. Prozirno staklo istovremeno je čini transparentnom i gotovo nevidljivom, što je stvorilo veći dojam prostornosti.

Foto: Planete Deco

Osim što je iskorištena visina stropa od 4 metra za mezanin, vlasnici su nabavili sofu na razvlačenje koja je potrebi može postati dodatni ležaj za jednu ili dvije osobe. Kuhinja je vrlo mala i praktična i ima sve potrebno za goste. Preko puta nje je mali stol, okruglog oblika, idealnog za skučene prostore.

Drvena kutija, kao i kuhinjski namještaj rađeni su po mjeri kako bi se prilagodili prostoru.

Foto: Planete Deco

Stilski, stan je divno izbalansiran u kombiniranju starog i novog. Naime, unatoč dodavanju suvremenih elemenata i modernom, jednostavnom dizajnu, stan je zadržao šarm prošlosti štukaturama na stropu, originalnim vratima, parketima na podu i malim kamenim balkonom s kojeg se vidi stari grad.

Komentari