Porečka ljepotica: stara fasada krije moderno i sjajno organiziran prostor

Vodimo vas u središte Poreča, u posjet obnovljenoj elegantnoj vili Euphrasiana od 120 četvornih metara. Adaptaciju kuće na tri etaže potpisuju arhitektica Jadranka Drempetić i mlada dizajnerica Nina Čeak iz studija Perspektiva


Centar Poreča i njegove slikovite, uske ulice i stare fasade kriju divne interijere. Jedan od njih je i vila Euphrasiana, stara kuća koju su vlasnici obnovili uz pomoć arhitektice Jadranke Drempetić i dizajnerice Nine Čeak. One su kuću zamislile kao spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog. Nina Čeak pritom se vodila japanskom životnom filozofijom Wabi Sabi koji inzistira na ideji nesavršene ljepote – prihvaća nedostatke, asimetriju nastalu ručnim oblikovanjem ili narušenu zubom vremena. Wabi Sabi voli da se u prostoru vidi njegova autentičnost i prošlost, pa su se tako u vili Euphrasiani ostavile stropne grede i opeka, ali pobojane u bijelu boju, baš kao i kameni zidovi. Neutralnoj bijeloj podlozi i modernim lijevanim podovima nadodani su crni akcenti u minimalističkom i industrijskom stilu koji stvaraju ozračje topline, elegancije i luksuza.

Vila se prostire na 120 četvornih metara i tri etaže – prva je rezervirana za dnevnu zonu s izlazom na malo atrijsko dvorište, a druge dvije etaže za prostrane spavaće sobe s kupaonicama, saunom te jacuzzijem na terasi. Kako bi se stvorio dodatni komfor i mogućnost boravka u vili tijekom cijele godine, ugrađeno je podno grijanje u cijelom prostoru.

Kako biste dobili potpuniju predodžbu kako ova prekrasna vila izgleda, pogledajte naš video prilog!

 

Komentari