Nekadašnji ured postao je dvosobni stančić s prekrasnim nijansama inspiriranim prirodom

Dizajneri Chromastudija ispunili su prostor malog stana u Milanu površine 45 kvadrata prekrasnom kombinacijom nijansi crnogorične šume, terakote i neba

 


Nekadašnji ured u Milanu, površine 45 četvornih metara pretvoren je u stambeni prostor, za što su bile potrebne neke prostorne izmjene, dorada instalacija te potpuno nove zidne i podne obloge, kupaonica, kuhinja te naravno namještaj.

Zid koji dijeli hodnik od kuhinje je sada srušen, kao i poluzid koji je dijelio kuhinju od dnevnog boravka. Tako se prostor povezao i postao svjetliji te je dobilo više mjesta unutar kojega je stavljen kuhinjski otok, koji služi i kao mjesto za blagovanje.

FOTO: GIOVANNI GASPERONI

Vlasnica stana, mlada poslovna djevojka, obratila se dizajnerima iz Chroma studija, u namjeri da se od uredskog prostra stvori praktičan  interijer koji će biti uređen u modernom štihu i pružati ugodnu atmosferu.

Nakon proučavanja njezinih navika i ukusa, uključujući omiljene boje, Chromastudio je odabrao meku i skladnu paletu koja kombinira nijanse zelene, terakote i plave. Uz pomoć boja dizajneri su razgraničili glavna područja i vizualno povećali prostor, dokazavši da mali stan može biti svijetao, funkcionalan i ugodan.

FOTO: GIOVANNI GASPERONI

Glavnu ulogu u dnevnom boravku imaju dvije nijanse umirujuće zelene na zidu koje u ulogama širokih pruga ocrtavaju granice prostora. Također, prostor kuhinje je odijeljen bojama i to tako da je zatvoren u kromatsku “kocku”. Glavno je mjesto za doček gostiju i druženja, okruženo tonovima terakote koji daju energiju i toplinu.

FOTO: GIOVANNI GASPERONI

Zidni panel od gipsa u istoj boji terakote svojom valovitom površinom unosi dinamiku u ovaj prostor te sprečava zasićenost ovom nijansom. Dodatnu dinamiku u prostor te estetiku unose i tapete s tropskim motivom na bočnom zidu na kojeg se naslanja kuhinjski otok, stvarajući efeket zavjese.

Zelene nijanse na tapeti povezuju prostor hodnika i boravka u kojima su također prisutne nijanse zelene.

FOTO: GIOVANNI GASPERONI
FOTO: GIOVANNI GASPERONI

Vertikalne linije dijele prostor na nekoliko dijelova i stvaraju zanimljivu igru ​​svjetla i sjene. Slična tehnika se ponavlja i u kupaonici, ali s drvenim letvicama koje služe kao pregrada između nevolje i umivaonika. Drvene letvice ujedno su utoplile prostor, a zelene nijanse na zidovima donijele su osvježenje i dašak prirode.

FOTO: GIOVANNI GASPERONI
Komentari