VEDRO I DINAMIČNO: moderan stan koji odiše toplom vintage atmosferom

Voljeli biste da vaš dom bude moderan ali da istovremeno bude životan, topao i da u njemu ima boja i starinskog šarma? Inspirirajte se idejnim projektom jednog bjeloruskog studija!

 


I kada volimo stare, vintage komade i retro stilove i želimo da prostor odiše njima, ipak bismo da naš dom zadrži dozu modernosti i suvremenosti. Prije svega, potrebno je postići funkcionalnost i imati sadržaje koji odgovaraju suvremenom načinu života a dizajnom namještaja birati komade koji donose retro atmosferu. Dobra vijest je svakako to da mnogi retro komadi, budući da su popularni i traženi, imaju moderniziran dizajn, što doprinosi njihovoj atraktivnosti i želji za modernim.

Upravo takav je i stan u koji vas vodimo – pogledajte njegovo idejno rješenje koje potpisuje studio VAE DESIGN prema kojem se radi izdvedba i inspirirajte se! Prema želji vlasnika, stan ima i elemenata skandinavskog dizajna te je vrlo funkcionalan.

3D VIZUALIZACIJA: VLADISLAV GREBEN / VAE DESIGN

Riječ je o obiteljskom trosobnom stanu od 73 kvadrata koji se sastoji od dnevne zone otvorenog koncepta, zatim velikog hodnika koji dalje vodi u gostinjsku kupaonicu, zatim roditeljsku spavaću sobu s vlastitom kupaonicom i dječju sobu.

3D VIZUALIZACIJA: VLADISLAV GREBEN / VAE DESIGN

Dnevna zona najveseliji je i najšareniji dio stana u kojoj boja ne nedostaje. Iako joj je baza neutralna i ispunjena je bež, bijelim i sivim tonovima, detalji su donijeli boje i vedrinu. Ovakav prostor izgleda vrlo životno, ugodno i toplo, što je postignuto i drvenim površinama kao i opekama na zidu iza kutne garniture.

3D VIZUALIZACIJA: VLADISLAV GREBEN / VAE DESIGN

Kuhinja je uvučena u nišu i dominira plava boja, a blagovaonica ima stolice različitih boja pa se tako prostor vizualno odvojio na zone. Dnevni boravak vizualno se odvojio od ostatka prostora tepihom i zidom od opeke te šarenim dekoracijama na zidu.

3D VIZUALIZACIJA: VLADISLAV GREBEN / VAE DESIGN

Dok je dnevni dio šareniji i bogatiji bojama, privatni je ipak malo smireniji i u njemu više do izražaja dolazi skandinavski i moderni dizajn. Prevladava siva boja, ali s dodacima različtih nijansi zelene.

3D VIZUALIZACIJA: VLADISLAV GREBEN / VAE DESIGN

Mnoge će oduševiti svijetla nijansa zelene koja se nalazi na ormarima za cipele i vješanje jakni u hodniku koji se sjajno povezuje sa šarenim vintage podnim pločicama.

3D VIZUALIZACIJA: VLADISLAV GREBEN / VAE DESIGN
Komentari