DVIJE VARIJANTE: donosimo prijedloge uređenja trosobnog stana u Novom Zagrebu

Trosobni stan od 62 kvadrata vlasnici su odlučili adaptirati kako bi ga učinili funkcionalnijim i estetski zanimljivijim. Studio Mirjane Mikulec ponudio im je dvije opcije uređenja, a vlasnici su prihvatili onu koja im se više sviđala

 

Idejno rješenje danas je gotovo nezamislivo bez 3D vizualizacije koja plastično dočarava prostor pa je klijentu lakše zamisliti kako će njegov interijer izgledati. Naravno, uvijek je na klijentu da sam odabere opciju prijedloga uređenja s ili bez 3D vizualizacije, ali će vam arhitekti i dizajneri, ali i svatko tko je u sklopu svoga projekta uređenja naručio ovu opciju, potvrditi kako je ovo potpunije.

Vizualizacija je dobra i zbog toga što lakše možete vidjeti koja bi opcija bila bolja, ako ste se dogovorili s arhitektima da vam ponude dvije ili više prijedloga uređenja. Tako je bilo i s trosobnim stanom na zagrebačkoj periferiji, koji su vlasnici odlučili adaptirati kako bi dobili funkcionalniji i ljepši dom. Htjeli su neke preinake u prostoru te su te zahtjeve stavili pred tim Mirjane Mikulec.

Interijer koji se proteže na 62 četvorna metra s dodatkom terase od 5 kvadrata nije bio dobro isplaniran, a naročito se to odnosilo na dnevnu zonu, u kojoj je kuhinja bila ugurana u malu mračnu nišu omeđenu zidovima. Previše pregrada u interijeru dodatno ga je zagušivalo i stopiralo dotok prirodnog svjetla.

Prijedlogom uređenja srušena je niša i kuhinja je otvorena prema dnevnom boravku, ali i hodniku, koji je prije bio odijeljen zidom. Sada su oba prostora postala veća i dnevna svjetlost je doprla do njih. Hodnik je do sada bio veliki mračan i slabo organiziran prostor, a sada se u njemu, pored ormara za obuću i odjeću, našao i gospodarski blok, u kojem su iza kliznih fronti ormara skrivene perilica i sušilica.

Promjenu je doživjela terasa koja je prijedlogom uređenja postala zatvoren prostor uz pomoć prozora, kao i kupaonica kojoj je promijenjen raspored – kada je izbačena a na njezino mjesto došla je tuš kabina.

Zahtjevi vlasnika odnosili su se i na estetiku – poželjeli su dom kojim će odisati jednostavnost i moderna klasika, kako bi se elementi suvremenog ispreplitali s bezvremenskim dizajnom prisutnim u klasici.

Pogledajte prvu varijantu, a zatim drugu, koja je u galeriji, i koju su vlasnici na koncu prihvatili.

PRVA OPCIJA

KUHINJA S KRAĆIM ORMARIĆIMA

Kako bi kuhinja izgledala prostornije, srušeni su zidovi niše i ona je otvorena prema boravku i hodniku, a prvi prijedlog uređenja donio je kraće gornje ormariće, kako bi u preostali dio do stropa bili stavljeno staklo kroz koje bi dopiralo prirodno svjetlo, te kuhinja dobila još više svjetlosti.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Prirodna svjetlost u kuhinju kroz stakla iznad gornjih ormarića dopirala bi iz dječje sobe, koja ima velike vanjske otvore. Staklo nije narušilo privatnost ove prostorije, niti njezinu estetiku.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

RODITELJSKA SPAVAĆA SOBA S VIŠE GARDEROBNOG PROSTORA

Prva varijanta idejnog rješenja roditeljske spavaće sobe sadržavala je više garderobnih ormara, no u tom slučaju nije postojala mogućnost da dječji krevetić bude pored kreveta nego ispod njega, što vlasnicima nije odgovaralo. U drugoj, prihvaćenoj varijanti, krevetić je s jedne strane bračnog kreveta, a prostor iznad njega se iskoristio za skladištenje.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

KUPAONICA U PETROLEJ PLAVOJ

Vlasnicima se više svidjela ideja ružičaste keramike u kombinaciji s keramikom terazzo uzorka, nego ova u prvom prijedlogu, koja je kombinacija 3D petrolej plavih pločica  i onih bijelih s uzorkom cararra maramora.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

Pogledajte drugu, prihvaćenu varijantu u nastavku:

 

 

Komentari