STAN OD 24 KVADRATA: moderan mladenački prostor isplaniran do posljednjeg centimetra

Garsonijera od svega 24 kvadrata u novogradnji, koju su vlasnici namijenili za najam, pretvorena je uređenjem u mali funkcionalni prostor s mladenačkim duhom.

 


Mali stan u novogradnji, površine 24 kvadrata, vlasnici su kupili za dugoročni najam, pa im je bilo bitno stvoriti atraktivan i funkcionalan prostor za jednu, eventualno dvije osobe koji će biti namješten vrlo jednostavno, ali da ima neki svoj poseban stilski pečat,s mladenačkim štihom.

Dizajnerici Mariji Beregovayoj nije bilo jednostavno u prostor od svega 24 četvorna metra staviti sve potrebno. No, uspjelo joj je ‘ugurati’ kompletnu kuhinju, šank kao stol za blagovanje i rad, sofu na rasklapanje i, naravno, veliku količinu skladišnog prostora.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN

Stan nakon uređenja ne izgleda nimalo skučeno. Bijela, bež i svijetlo siva pomogle su postići osjećaj prostranosti.

“Koristili smo prekrasnu kompleksnu nijansu bijele, mislim da je to najuspješnija boja za stan za iznajmljivanje. Naglašava da je stan nov i savršeno čist”, smatra dizajnerica.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN

Uz cijeli jedan zid napravljeni su visoki bijeli ormari i postavljena prostrana tv komoda na kojoj gosti mogu sjediti, kao i kod ulaznog prostora gdje je napravljena niša za vješalice i obuću. Odmah na ulazu nalazi se i kupaonica od 3,5 kvadrata koja odiše daškom luksuza, baš kao i kuhinja.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN

“Bilo mi je važno iskoristiti svaki centimetar prostora, ali u isto vrijeme zadržati lakoću i prozračnost u interijeru, kao i efekt čistoće”, objašnjava dizajnerica.

 

 

Komentari