Obiteljski stan koji voli boju: vedar prostor koji donosi atmosferu ljeta i bezbrižnosti

Nijanse zelene, plave, tirkizne i ružičaste dale su ovom stanu neviđenu dozu svježine, energije i dobrog raspoloženja. Zavirite u ovaj stan za obitelj s četvero djece i inspirirajte se!

 


Stan u novogradnji, čiji projekt uređenja potpisuje arhitektica Valentina Ivannikova prostire se na površini od 99 četvornih metara.

Glavna ideja projekta bila je stvoriti vedar i topao dom koji bi uvijek podsjećao na proljeće i ljeto. Kako vlasnici vole more željeli su u svome gradskom stanu stvoriti tople uspomene na odmor, osjećaj lakoće, bezbrižnosti i radosti. Željeli su da prostor bude svijetao, ugodan i ispunjen ljetnom svježinom.

FOTO: NATALIJA BOČKOVA

Stan se sastoji od tri spavaće sobe – dvije dječje i jedne roditeljske te jedne veće prostorije u kojoj su kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica. Stan ima izlaz na lođu iz dnevne zone, zatim dvije kupaonice i hodnik.

FOTO: NATALIJA BOČKOVA

Roditeljska spavaća soba ima i radni prostor, kako su i htjeli vlasnici. Duž jednog zida stavljena je funkcionalna komoda s ladicama, uključujući radni stol. Cijeli ovaj koncept rađen po mjeri okrunjen je mramornom pločom. Ovdje, u miru i tišini, vlasnica voli raditi na laptopu.

FOTO: NATALIJA BOČKOVA

Dječje sobe imaju svaka svoj ulaz iz hodnika, ali su i spojene kliznim vratima kako bi djeca bila povezana u druženju i igri, a zatvaranjem vrata svatko dobija svoj osobni prostor i privatnost. Vrata se s vremenom, kako djeca odrastaju mogu i maknuti i otvor presvući gipsanim pločama.

FOTO: NATALIJA BOČKOVA

Prozorskim okvirima u spavaćim sobama posvećena je velika pažnja. Sve spavaće sobe imaju duboke prozorske daske na kojima možete sjediti i čitati knjigu. Svi su izrađeni u istoj stolarskoj radionici, ali je svaki prozor imao svoja dizajnerska rješenja.
FOTO: NATALIJA BOČKOVA

U hodniku je postavljen dodatni garderobni ormar i uređen prekrasan prostor za sjedenje i vješalice.

FOTO: NATALIJA BOČKOVA
Komentari