Stan pun dobrih ideja: starinske grede sjajno funkcioniraju u modernom interijeru

Dizajneri interijera iz Kensho Estudia dizajnirali su i uredili ovaj suvremeni stan u Bilbau, u Španjolskoj, kojemu su vlasnici željeli dati pravu osobnost.

 


Vlasnici stana u Bilbau, u Španjolskoj, odlučili su obnoviti svoj dom. Za njih su obiteljski život, primanje prijatelja u velikom dnevnom prostoru, ali red i organizacija bili prioriteti u uređivanju. Te su svoje želje iznijeli Kensho Estudiju.

Foto: Kensho Estudio

Želja im je također bila da njihov dom bude prožet njihovom osobnošću. Za to je izrađen veliki, svestrani komad namještaja po mjeri. Proteže se od ulaznog hodnika do blagovaonice i zauzima cijeli zid i kombinacija je polica i ormarića.

Foto: Kensho Estudio

Prostor je doživio i neke preinake. Maknut je zid koji dijeli hodnik od dnevnih prostorija, a dnevne prostorije povezane su sada u otvoren prostor. Tako je moguće primiti veće društvo. Umjesto zida sada se nalaze police uokvirene velikim drvenim gredama. One služe kao djelomična pregrada, da bi se vizualno odvojio prostor, ali i da bi se unijela željena osobnost.

Foto: Kensho Estudio

Boje u interijeru su kombinacija svijetlih neutralnih i zemljanih, a namještaj je modularan, poput stola u blagovaonici koji se može proširiti što osigurava dovoljno mjesta za goste.

Foto: Kensho Estudio

Jedinstvenu notu interijeru, koji se sastoji od velikog otvorenog dnevnog prostora, radne sobe, spavaće sobe i kupaonice daju prepoznatljivi elementi, poput dizajnerske lampe Vertigo koja, baš kao i drvene površine i želja za suvremenim dizajnom odražavaju karakter i stil vlasnika.

Foto: Kensho Estudio
Komentari