Super kombinacija: kraljevsko plava za eleganciju i drvo za toplinu u stanu od 45 kvadrata

Siva i drvo izvrsna su kombinacija u svakom interijeru, te im se mogu dodavati doslovno sve boje. U ovom stanu arhitekti su se odlučili za smirujuću i profinjenu kraljevsko plavu.

 


Predstavljamo vam projekt poljskog studija 3XEL Architekci, malog dvosobnog stana u Varšavi koji nas je oduševio svojom jednostavnošću, dobro iskorištenim prostorom kao i odabirom boja i uzoraka.

U interijeru od 45 kvadrata nalazi se hodnik koji vodi u kupaonicu i dnevnu sobu koja je spojena s kuhinjom u niši. Iz dnevnog prostora ulazi se u malu spavaću sobu. Ovakav raspored stvoren je nakon adaptacije. Male, neugledne prostorije pretvorene su u otvoreni prostor. Tako se stvorila iluzija većeg broja kvadrata.

 

Foto: Dariuš Jaržabek

Većina zidova je srušena ili premještena tijekom adaptacije kako b i se povećala kupaonica, a kuhinja spojila s dnevnim boravkom i hodnikom u kojem je i mali garderobni prostor u ugradbenom ormaru. No, najveći prostor za pohranu odjeće je u spavaćoj sobi gdje se dužinom cijelog jednog zida nalazi ugradbeni ormar s ogledalima.

Foto: Dariuš Jaržabek

Cilj uređenja bio je stvoriti funkcionalan, svijetao i prozračan prostor koji će odisati ugodom.

Stanom dominiraju neutralne svijetle nijanse – prije svega bijela, a nakon nje i siva. Ovim bojama dodane su drvene površine te svijetlo plava, koju često nazivamo i kraljevsko plavom.

Foto: Dariuš Jaržabek

Drvo je oplemenilo cijeli prostor koji je uređen vrlo jednostavno, dok je plava donijela eleganciju i smirenost te podigla cijeli prostor i spriječila bezličnost.

 

Komentari