NOVI PROJEKT STUDIJA MIRJANE MIKULEC: zavirite u prijedlog uređenja modernog stana u Istri

Svoj novi ljetni dom vlasnica iz Zagreba pronašla je u novogradnji na obali Istre, a za idejno rješenje, koje je uključivalo i neke preinake u tlocrtu, obratila se dizajnerskom studiju Mirjane Mikulec

 

 

Predstavljamo vam novi projekt studija Mirjana Mikulec, prijedlog uređenja četverosobnog stana u novogradnji na istarskoj obali. Iako je bila riječ o novogradnji, investitori su dopustili da se intervenira u interijer površine 85 četvornih metara. To je i bio jedan od zahtjeva vlasnice koja je će interijer koristiti kao privremeni dom, najčešće u ljetnom periodu.

Drugi zahtjev je bio ukidanje jedne spavaće sobe te otvaranje kuhinje prema terasi, odnosno mijenjanje njezine pozicije. Kada je riječ o stilu i načinu uređenja, vlasnica je željela moderan i topao interijer u kojem će se dobro osjećati. U svemu ostalom – odabiru dizajna namještaja, materijala, boja i uzoraka studio Mirjana Mikulec imao je odriješene ruke.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

POSTOJEĆE STANJE

Prema postojećem stanju, stan se sastojao od dnevne zone boravka, kuhinje i blagovaonice i otvorenog je koncepta, zatim tri spavaonice, hodnika u kojem je ulazni prostor i gospodarski dio te kupaonice i prostrane terase.

Budući da je vlasnica htjela kuhinju s pogledom na terasu i more, a jedna spavaća soba je bila nepotrebna, pripojena je dnevnoj zoni. Tako se moglo udovoljiti želji vlasnice jer se dobio veći prostor unutar dijela gdje se nalaze kuhinja i blagovanje.

Vlasnica je također poželjela drugačije modele podnih obloga u interijeru, a investitori su dopustili tu mogućnost.

 


ODABRANI PRIJEDLOG UREĐENJA

Kuhinja je sada promijenila poziciju i smjestila se na susjedni zid, a od blagovaonskog stola dijeli je ovalni kuhinjski otok. U ostatku dnevne zone je dnevni boravak, a iz svakoga kuta se pruža prekrasan pogled na terasu i more. To je moguće i zahvaljujući velikim kliznim stijenama.

 

Idejnim rješenjem predložena je vanjska kuhinja, što je čest element u stanovima, apartmanima i kućama za odmor na Mediteranu. Riječ je o mini kuhinji koja zadovoljava potrebe pripreme hrane. Ostatak terase čine dvije zone – ona za blagovanje i opuštanje, poput dnevnog boravka. Sve to omogućila je njezina površina od 25 četvornih metara.

 

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Jedna od spavaćih soba je osmišljena za vlasnicu, a druga funkcionira kao radno-gostinjska soba. U ovim prostorijama, kao i ostalima te na terasi studio Mirjane Mikulec odabrao je podne i zidne obloge – nove modele parketa i keramičkih pločica.

Također, u kupaonici su odabrani novi komadi sanitarija i armatura, a gospodarski blok u kojem su perilica i sušilica rublja obložen je medijapanom i to frezanim tako da izgleda kao da je riječ o spojenim letvicama. Isti takav postupak s medijapanom ponovljen je i u kuhinji, točnije kuhinjskom otoku.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

U stanu dominira moderna elegancija, jednostavnost i funkcionalnost. Željenu toplinu dizajneri studija Mirjane Mikulec unijeli su drvenim površinama te akcentima u žutoj, plavoj, zelenoj i ružičastoj boji.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI
Komentari