Pravi pastelni bombon: stančić mlade studentice okupan suncem

Vodimo vas u predivan interijer u Moskvi od 40 četvornih metara. Zahtjev koji je stavila pred studio Geometrium bio je da njezin novi životni prostor bude moderan i svjetao te da odražava njezine interese i dob

 

Stan od 40 četvornih metara nalazi se u Moskvi i životni je prostor 22-godišnje studentice koja je za uređenje angažirala studio Geometrium. Njezin zahtjev koji je stavila pred dizajnere bio je ugodan i moderan interijer, svijetao i dinamičan, kako bi se u njemu odražavali njezini interesi, osobnost te – godine. Tako su dizajneri morali pronaći mjesto za njezin klavir. Smjestili su ga u nišu ugradbenog bijelog ormara koji se doima kao zid te tako ne zagušuje prostor nego ga čini većim.

Kako bi odgovorili na druge zahtjeve mlade vlasnice dizajneri su stan opremili vedrim koloritom – žutim, ružičastim i tirkiznim akcentima koji su  stavljeni na neutralnu bijelu i bež pozadinu. To je stanu dalo dozu razigranosti i vedrine koji se vežu uz mladenačke interijere. Akcenti su vješto dozirani tako da stvaraju stilski nesklad. Kako bi stan bio kompaktniji, a istovremeno se stvorila prostornost, u niše su ugrađeni bijeli ormari koji su jedva primjetni i stapaju se sa zidovima.

Dizajneri su predložili studentici i male preinake u tlocrtu, na što je ona pristala – smanjili su hodnik nauštrb spavaćeg djela koji se stvorio unutar dnevnog boravka. Također, umjesto klasičnih vrata koja voda u dnevnu sobu i kuhinju stavljena su klizna kako bi se uštedjelo na prostoru.

 

Komentari