SAVRŠENE KOMBINACIJE BOJA: lepršav i veseo stan za mladi par

Opušten i zaigran dvosobni stan u Taipeiju na Tajvanu pravi je primjer savršeno osmišljenog prostora za mlade ljude koji žele da prostor bude opušten, pršti energijom i dobrim vibracijama. Pogledajte kako su to arhitekti iz studija A Lentil Design i postigli

 


Mladi par uselio je u svoj novi stan od 62 četvorna metra, u kojem su prije toga učinjena temeljita adaptacija koja je uključivala i prenamjenu te spajanje prostorija. Prvobitni tlocrt sastojao se od dnevne sobe, kuhinje, blagovanja te dviju spavaćih soba i dviju kupaonica.

Foto: A Lentil Design

Budući da samo dvoje ljudi živi u stanu, vlasnica Cathy odlučila je otvoriti cijeli prostor te ga podijeliti na dvije povezane zone – privatnu i socijalnu. Tako je rušenjem zidova kuhinja otvorena prema blagovanju i dnevnoj sobi, kao i prostor hodnika prema dnevnoj sobi, dok je drugi dio cjelina koja se sastoji od spavaće sobe s radnim kutkom, garderobom i kupaonicom unutar koje je sada i toalet.

Foto: A Lentil Design

Drugi zahtjev koji su vlasnici stavili pred dizajnerski studio A Lentil Design je bio da stan bude vedar i razigran te da ima toplinu i opuštenost. Dizajneri su to učinili kombinacijom jarkih boja poput žute i crvene te smirenijih plavih tonova. Ovo vješto balansiranje toplih i hladnih boja rezultiralo je energičnošću s mjerom koja je spriječila kič ili pak neukus, a usto je tako dovedeno više svjetla u prostor.

Foto: A Lentil Design

Toplina i ugoda ostvarene su čestim korištenje drveta – kao podnih obloga te namještaja koji je uglavnom rađen po mjeri. Druga spavaća soba je pretvorena u garderobu i skladišni prostor.

 

 

Komentari