Stara farmerska kuća postala je ugodno zimsko utočište u boho stilu

Mjesto s osobnošću i posebnom atmosferom – tako bismo mogli opisati ovu vikendicu smještenom u planinama. Boho stil i vintage detalji iz različitih dijelova svijeta uvelike su doprinijeli tome dojmu

 

 

Belgijski dizajner Lionel Jadot dobio je zadatak preuređenja nekadašnje farmerske kuće u francuskim  Alpama u vikendicu.  Uslijed njegovih kreativnih ideja i dekoracija zapušten interijer u kojem godinama nitko nije stanovao pretvorio se u pravo malo zimsko utočište u kojem caruje boho stil.

Upravo to je bila želja novih vlasnika – da se prostor zadrži svojim stilom uređenja u nekim davnim vremenima i da je bogat koloritom.

Foto: Lionel Jadot studio

I vanjština kuće odiše boho stilom, što mnogima ne izgleda naročito primamljivo, ali investitorima se svidjela ideja da se u drvenu građu pretjerano ne intervenira.

Foto: Lionel Jadot studio

Kuća ima dvije etaže u kojima je izvršena mala prostorna inverzija. Naime,  prva je rezervirana za spavaću zonu, s tri sobe za odmor a gornja za dnevnu zonu iz koje se izlazi na prostranu terasu.

Dnevna zona impresivan je prostor s visinom stropa od 12 metara i mnogima se taj dio kuće najviše sviđa. Bogatstvo i toplina drveta potpomognuta kolorističkim dekorima daju osjećaj ugode, baš kakav i treba biti u jednoj kući za odmor.

Foto: Lionel Jadot studio

Dizajner je prostoru odlučio dati osobnost ugrađivanjem različito oblikovanih komada namještaja i komada koji pripadaju različitim kulturama od Afrike preko Azije pa sve do Europe.

 

 

Komentari