Biste li živjeli u modernoj pećini? Zavirite u ovu fantastičnu kuću na selu

Inspirirane prošlim vremenima i suvremenim načinom života, arhitektice Natalija Mošnjina i Irina Drotenko iz studija Verba Design osmislile su zanimljivu obiteljsku nastambu od 240 m² koja im je donijela mnoge izazove – ali i mnoga ugodna iznenađenja. Osim toga, i naši preci su živjeli u pećinama u kojima nisu postojali zidovi kakvi su danas standard u gradnji.

 

 

To je bila i glavna ideja dizajnerica koje su uklopile ovu zanimljivu kuću u njezino prirodno okruženje – zeleni travnjak, ribnjak i predivnu šumu. Tako se zanimljiva građevina odlično uklopila u rusku regiju Pestovsky, poznatiju i kao „selo milijunaša“. Osim što je vrlo atraktivna, kupola je ujedno i vrlo praktična jer su takve nastambe bolje zaštićene od vjetra, kiše i snijega.

“Kuća izvana izgleda vrlo impresivno, ali unutarnja geometrija apsolutno nije ono na što smo navikli. Teškoća je bilo već u prvoj fazi planiranja jer kuća nema niti jedan pravi kut, dok je strop na drugom katu – okrugli. Morali smo se dosjetiti kako iskoristiti svaki metar prostora što je najbolje moguće”, rekla je Natalija za AD Magazine.

 

Foto: ADmagazine / Verba Design

 

Vanjske plohe su napravljene od drvenih obloga (šindra), dok je unutrašnjost sva u bijelom kako bi se naglasila prozračnost i visina interijera. Uz elemente zelene boje i svih njezinih nijansi, eksterijer se tako prebacio u interijer i dodatno naglasio prirodno okruženje.

Okosnicu interijera nosi stubište zavijeno stubište koje vodi na drugu etažu. Kako tu živi i troje djece, moralo se misliti na funkcionalnost ali i na sigurnost.

Foto: ADmagazine / Verba Design

 

Biste li mogli živjeti u ovakvoj kući?

Zavirite u našu galeriju.