U DOMU BLOGERICE DANIELE: šarmantno obiteljsko gnijezdo u vintage ozračju

Kad ne predaje u školi, učiteljica Daniele posvećuje se, pored obitelji, uređenju doma koje njezina velika strast. Stoga njezin stan u staroj kući u starom dijelu Kassela neprestano mijenja svoj izgled. No, uvijek izgleda senzacionalno!

 


Svaki interijer već na nekoliko prvih pogleda budi određeni osjećaj. Ovaj, koji se nalazi u njemačkom gradu Kasselu i dom je blogerice Daniele Schinke ostavlja dojam mira, topline i ugode, ali i nostalgije. Za to su ponajviše zaslužni topli zemljani tonovi, pastelni akcenti, mnoštvo detalja, vintage elementi i prirodni materijali.

Foto: Daniela Schinke

I naravno, vlasničino umijeće da sve skladno ukomponira! Danijela, po zanimanju učiteljica, svoj dom dijeli sa suprugom i dvoje djece. Kada ne predaje u školi, slobodno vrijeme posvećuje obitelji i uređenju doma čije fotografije redovito objavljuje na stranici wunderblumen-living.com te IG profilu @wunderblumen, na kojem ima preko 150 tisuća pratitelja.

Foto: Daniela Schinke

Četverosobni stan od 85 kvadrata nalazi se u staroj kući sagrađenoj krajem 19. stoljeća, a koja je bila dio starog samostanskog kompleksa koji je djelomično uništen tijekom Drugog svjetskog rata. Danijela s obitelji u stanu živi već 19 godina, a privukla ju je upravo povijest koju ima ova kuća.

 

Foto: Daniela Schinke

Prostor koji se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka te tri male spavaće sobe prošao je nekoliko renovacija, a mini makeovere doživljava na mjesečnoj bazi budući da su vlasnici interijeri velika ljubav. No, kružni raspored prostorija, koji baš i nije suvremen ni funkcionalan, Daniela i suprug nisu mijenjali jer su željeli tako sačuvati starinski štih.

Foto: Daniela Schinke

Dobar dio namještaja u njezinu domu su stari komadi koje je ona sama ili uz pomoć supruga preuredila.

“Volim redovito uređivati ​​svoj stan i s vremena na vrijeme ga renovirati”, okriva Daniela za stranicu Design Sponge te dodaje:

“Tako da s vremena na vrijeme bojam zidove ili lijepim tapete. Uživam u promjenama, igranju bojama, materijalima i teksturama, kao i detaljima. Volim otkrivati ​​stari namještaj i kombinirati ga s prekrasnim, jednostavnim dizajnerskim komadima. Mješavina starog i novog je i odraz moje osobnosti te ljubavi prema vintageu. U svakom slučaju, želja mi je uvijek da ovo ne bude izložbeni prostor, već dom! “, ističe Daniela.

Foto: Daniela Schinke

 

Komentari