RASKOŠ I LJEPOTA U ISTRI: čarobna kamena vila u Balama

Vodimo vas u Bale, jedno od najljepših mjesta u Istri, gdje se isprepliću uske, kamenom popločane uličice i kuće s prekrasnim drvenim škurama. No, po ljepoti, teško se ijedna može usporediti s vilom Castel.

 

Ako ste se ikada našli u Istri, vjerujemo da ste barem u jednom renutku pomislili kako bi bilo lijepo imati nekretninu upravo na ovom području Hrvatske… Za oko nam je zapeo upravo ovaj potpuno obnovljeni Castel.

Vila od 240 kvadrata smještena je u gradiću Bale-Valle koji je smješten na 140 metara nadmorske visine na raskrižju cesta koje vode za Rovinj-Rovigno, Pulu i Trst, a udaljen je samo pet kilometara od mora. Izgrađen je oko srednjovjekovnog kaštela plemićkih obitelji Sardo i Bembo iz 15. stoljeća, a u prvim se pisanim dokumentima pojavljuje kao rimsko naselje Castrum Vallis. Bale-Valle je još jedan od tipičnih istarskih gradića izgrađenih na brdu s uskim ulicama i kamenim kućama koji se ističe posebnom atmosferom.

Foto: Privatni arhiv

Kamena vila rasprostire se na nekoliko etaža, a prepoznatljivi tradicionalni elementi lijepo su se uklopili u modernom uređenju. Tu su tri velike spavaće sobe, kuhinja po mjeri, kao i kupaonice s podnim grijanjem koje su uređene u suvremenom stilu.

Osim toga, tu je i nekoliko zanimljivih detalja poput kamina, a sigurni smo da će vas očarati i mala zelena oaza na kojoj bi bilo lijepo uživati u prvoj jutarnjoj kavi. Vila je namijenjena za dnevni najam, te u njoj mogu boraviti dvije obitelji ili veće društvo. Sve prostorije su vrlo prostrane, osunčane i namijenjene ugodnom boravku.

Foto: Privatni arhiv

Dobro je znati i da je Castel na prodaju! Više detalja potražite na službenoj stranici Mirjana Mikulec Nekretnine ili se direktno javite na mail nekretnine@mmi.hr

 

Komentari