BOŽIĆ U OPATIJI: u Mihaelinu stanu sve nas je oduševilo, a posebno rukom rađene dekoracije

Mihaela, suprug i šestogodišnji sin svoj su dom u centru Opatije pretvorili ovih blagdana u pravu božićnu bajku.

 


U centru Opatije, u jednoj od vila starih više od stoljeća nalazi se i prekrasan stan u kojem živi tročlana obitelj Afrić – Mihaela, njezin suprug i šestogodišnji  sin. Riječ je stanu Mihaeline svekrve koji ona voli dekorirati, a naročito za vrijeme blagdana. Pozicija, stara gradnja i sve ono što ona sa sobom nosi poput visokih stropova same po sebi stvaraju određeni šarm i ljepotu, a kada se doda stil uređenja i blagdanske dekoracije, onda je to prava čarolija.

Foto: Privatni arhiv

Mihaela, strastvena ljubiteljica uređenja interijera, uradi sam projekata, zaslužna je za prekrasno uređen dom koji se sastoji od kuhinje, boravka s blagovaonicom, spavaće sobe, dječje sobe i kupaonice.

“S obzirom na to da sam prije nekog vremena pohađala školu za dizajn interijera a i inače sam ljubitelj arhitekture, dizajna interijera te volim starine i obrađivanje starih komada namještaja, uređenje ovoga stana bio mi je baš pravi izazov. Pogotovo kad ne možeš puno uložiti, a želiš izvući maksimum”, kaže vlasnica dodajući kako u svemu što radi po stanu ima veliku podršku svoga supruga. Zajedničkim snaga su, uz malo truda, napravili pravu malu idilu.

Foto: Privatni arhiv

U uređenju Mihaela voli pratiti trendove, ali i dodati neku svoju ideju, naročito kada je riječ o dekoracija, koje su inspirirane prirodom i skandinavskim dizajnom. Za vrijeme blagdana, otkriva Mihaela, svake godine koncept ukrašavanja je drugačiji. Ove godine sve je u retro stilu, a bor je dobio male grančice pampasa, kao i neke druge dekoracije u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.

Foto: Privatni arhiv

“Veseli me ovaj retro stil jer se dobro uklopio u postojeće uređenje u kojem ima dosta i shabby chica. Čini mi se da sam pronašla balans između retro uređenja i bajkovite atmosfere”, ističe Mihaela koja je dosta elemenata za izradu dekoracija pronašla u šetnji šumom.

Foto: Privatni arhiv

“Suprug je taj koji bere grane, a naš dječak i ja skupljamo šišarke. Za sve dekoracije koristila sam suhe grane, češere, borove grane, mahovinu, čempres i ružmarin. Adventski vjenčić sadrži sve te elemente u koji sam dodala obične bijele svijeće povezane špagom. Tu su i suhi božićni keksi, cimet štapići koje sam uključila u dekoracije”, opisuje Mihaela.

Foto: Privatni arhiv

Jedna od dekoracija koja plijeni pažnju je bor od drvenih letvica, naslonjen na stari drveni prozor u jednom kutku spavaće sobe. Nju je Mihaela izradila sa sinčićem.

Foto: Privatni arhiv

“Sve u svemu napravili smo našu malu božićnu bajku, s puno truda i malo izdataka”, zaključuje Mihaela koju možete pratiti na Instagram profilu @lifestyle_heme_ella.

 

 

Komentari