KUĆICA NA VRHU ZGRADE: impresivan pogled i velika terasa glavni su aduti ovog neobičnog doma

Iako ga vlasnik predstavlja kao stan s terasom, mogli bismo ga, s obzirom na poziciju i izdvojenost iz stambenog objekta, ipak smatrati kućicom. Zavirite u ovaj super dom na vrhu zgrade!

 


Stan na zadnjem katu stambene zgrade u Stockholmu po svemu je jedinstven, kako po svome eksterijeru, tako i interijeru. Dvije velike terase s obje strane stana, pozicija s koje puca prekrasan pogled i imate dojam kao da ste na vrhu svijeta je ono što krasi eksterijer.

Foto: Hemnet

Interijer je ništa manje zanimljiv – u maloj kvadraturi od 37 kvadrata stvoren je funkcionalan prostor koji pored dnevne zone ima i spavaću sobu, a veliki prozori koji ispunjavaju zidove donose obilje svjetlosti, čemu doprinose i stropovi od četiri metra.  Sve u svemu – životni prostor kakav ćete rijetko moći naći. Stoga uživajte u njegovu konceptu!

 


Izduženi tlocrt podijelio je stan na dva dijela – s jedne strane hodnika nalazi se privatni dio sa spavaćom sobom, ravno je kupaonica a na drugoj strani je prostorija u kojoj se nalazi dnevni dio.

Foto: Hemnet

Posebnost stana odnosno male kuće je u površini njegove terase od gotovo 72 četvorna metra što je čini gotovo dvostruko većom od interijera. Ovakva velika površina dala je mogućnost da se na terasi boravi dobar dio dana i da ona predstavlja dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju na otvorenom!

Foto: Hemnet

Unutrašnjost je inspirirana skandinavskim stilom, ali s vrlo prisutnom elegancijom, odabirom finih materijala i zemljanih tonova koji daju toplinu prostoru.

 

Komentari