ZELENA I RUŽIČASTA U GLAVNIM ULOGAMA: stan koji će vas oduševiti i sjajnim odabirom rasvjete

Ako volite jake kolorističke kombinacije, a naročito zelenu i ružičastu i k tome još i uzorak terazza, onda je stan u koji vas ovaj puta vodimo pravi izbor za vas. Posebna priča u interijeru je rasvjeta, pa obratite pažnju i na nju!

 


Dvosobni stan u Krakovu nedavno je doživio preuređenje, a za njega je zaslužan studio PIM Concept kojeg vode Gabriela Gajek i Dorota Kwiecień. Zahvaljujući njihovoj dizajnerskoj intervenciji, ovaj mračni i skučeni stan doživio je veliku metamorfozu. Prvo što će nam svima privući pažnju su boje, rasvjeta, sobno bilje i zanimljivi predmeti koje sakuplja vlasnica.

No, krenimo redom…

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

Stan zauzima površinu od 57 četvornih metara, a cilj adaptacije i uređenja bio je, između ostaloga, pronaći dovoljno skladišnog prostora i sačuvati autentičan duh interijera.

Dizajnerice su se stoga potrudile očuvati povijesnu atmosferu prostora u zgradi koja je građena prije 2. svjetskog rata a donekle i raspored. U uređenje su implementirani i drugi elementi koji nastoje sačuvati starinski štih – parket, štukature, drvena stolarija…

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

Što se tiče rasporeda, zadržan je koncept kojim se iz dnevnog prostora ulazi u spavaću sobu, a koji je čest u starim stanovima. No, određene prostorne intervencije dogodile su se u dnevnim prostorijama – kuhinja je spojena sa dnevnim boravkom i hodnikom u veliku otvorenu dnevnu zonu. Tako dnevni prostor izgleda većim i prozračnijim.

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

U kutu dnevnog prostora je kuhinja s otokom i barskim stolicama koji čine idealan kutak za brze obroke. U kutu koji vodi u spavaću sobu smješten je blagovaonski stol sa stolicama. Ostatak dnevne zone čini niska komoda s prekrasnim velikim okruglim ogledalom na zidu te udobna kutna garnitura s klub stolićem.

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

Odabir terazzo uzorka u kuhinji i kupaonici te zelenih nijansi također priziva atmosferu starih građanskih stanova. Prekrasna nijansa tamne zelene koja asocira na kadulju i šumsku mahovinu u kombinaciji s ružičastom doista je moćan spoj.

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

Dizajnerice su iskoristile prednost visokih stropova i veliki vanjskih otvora i pobrinule se da ima dovoljno prostora za pohranu u hodniku i spavaćoj sobi.

Naime, visoki stropovi nude više mjesta za ormare, ali i daju veći dojam prostornosti. Veliki vanjski otvori donose više prirodne svjetlosti pa prostor ispunjen ormarima ne izgleda zatrpano.

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

Zbog nepostojanja ručki i ukrasnih lajsni koje podsjećaju na štukature, garderobni ormari u spavaćoj sobi ostavljaju dojam zida.

Foto: Kaja Osikowska-Tasz

Kako bi se našlo mjesta za sitnice i knjige vlasnice, na kuhinjske ormariće ne nastavljen regal s otvorenim policama.

Foto: Kaja Osikowska-Tasz
Komentari