Divnih 37 kvadrata: crni i žuti akcenti učinili su ovaj stan posebnim

Vodimo vas u mali dvosobni stan u Varšavi, za čije uređenje se pobrinuo studio Metry. Riječ je o modernom i jednostavnom interijeru za mladi par inspiriranim skandinavskim stilom

 

 

Poljski Studio Metry dobio je zadatak uređenja malog stana od 37 četvornih metara koji se nalazi na periferiji Varšave, u zgradi iz 50-godina prošlog stoljeća. Novi vlasnici željeli su prije useljenja imati kompletno uređen dom koji bi zadovoljio njihove estetske kriterije, ali i funkcionalne. Naime, stan je bio jednosobni te se sastojao od kuhinje i centralne prostorije koja je služila kao dnevni boravak i spavaonica.

Foto: Kąty Proste

Prema novom tlocrtnom rasporedu, kuhinja se preselila u dnevni boravak te postala dio open spacea, a na njezinu mjestu sada se nalazi mala spavaća soba u koju su uspjeli stati ležaj, komoda i ormar. U stanu se nalazi vrlo malo namještaja i detalja, a za podlogu ne odabrana bijela boja u kombinaciji sa svijetlo bež nijansom parketa što je učinilo prostor većim nego što jest. To je postignuto i rušenjem zida koji je dijelio hodnik od glavne prostorije. Sve je začinjeno akcentima u crnoj i toploj žutoj boji koja je oplemenila prostor.

Foto: Kąty Proste

Glavna inspiracija dizajnerima je bio skandinavski dizajn, a rezultat je moderan i funkcionalan prostor u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten. Detalji poput uokvirenih postera i ilustracija na zidovima dali su stanu poseban stilski pečat.

 

Foto: Kąty Proste
Komentari