Moderan i topao stan za najam: zavirite u novi projekt studija Mirjane Mikulec

Dobrodošli u trosobni stan u Zagrebu kojeg je studio Mirjane Mikulec nedavno uredio i inspirirajte se stilom, odabirom boja i uzoraka te drugim dobrim idejama!

 


Studio Mirjane Mikulec uredio je trosobni stan za najamu u Zagrebu. Cijeli stan prostire se na 65 kvadrata, a podijeljen je u dvije zone – dnevnu i spavaću. Iz ulaznog hodnika ulazi se u spavaći dio koji sadrži dvije spavaće sobe i kupaonicu, ali i otvoreni dnevni prostor u kojemu se nalaze dnevni boravak i kuhinja s blagovaonicom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Ulazni prostor igra veliku ulogu pri prvom dojmu stana, pa smo to htjeli postići i ovdje. Iako nema prirodnog svijetla, odlučili smo se za tamne tonove, a toplinu smo unijeli drvenom zidnom oblogom. Može se reći da već ovaj dio djelomično daje naslutiti ostatak uređenja”, govori dizajnerica o malom uskom hodniku koji vodi u sve prostorije stana. Odmah s ulaza pogled se pruža na dnevnu zonu otvorenog koncepta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dnevni boravak smješten je uz najduži zid u prostoriju. Nasuprot njemu nalazi se kuhinja dok je blagovaonica smještena centralno. Zahvaljujući odabiru i pozicioniranju namještaja, komunikacija među jedinicama je nesmetana.

Što se samog uređenja tiče, u dnevnom boravaku kombinirani su neutralni tonovi namještaja s prirodnim materijalima, a kao i u hodniku, glavnu riječ ima uređenje zida pa tako posebnost prostoru daje igra boje i zidnih lajsni. Nasuprot boravku, u ostatku dnevnog prostora dominiraju tamniji tonovi namještaja, no dizajnerica i njezin tim poigrali su se odabirom dekora i materijala.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Budući da je riječ o stanu za najam, odlučili smo se za linearnu kuhinju kako nebi zatvarali prostor. A kako bi ostavili otvoren prolazak prema boravku, u blagovaonicu smo smjestili okrugli stol. Ako se i vama blagovaonica nalazi na sličnoj poziciji, okrugli stol osigurat će nesmetani prolaz, a nećete gubiti sjedeća mjesta smještajući stol manjih dimenzija”, savjetuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U stanu se nalaze i dvije spavaće sobe – dječja i roditeljska.

“U dječjoj sobi je želja vlasnika bila je što veći krevet pa smo tome prilagodili ostatak uređenja. Neutralni i nježni tonovi omogućavaju jednostavnu promjenu izgleda zamjenom detalja, što je posebno zahvalno upravo u dječjim sobama. Za razliku od dječje, u roditeljskoj smo se odlučili za dominanti zid koji nosi izgled prostora. Nasuprot njemu, birali smo neutralne tonove na osnovnim komadima namještaja, a poigrali smo se prirodnim materijalima”, ističe Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Nadamo se da smo vas ovim stanom inspirirali za uređenje vašeg životnog prostora, a ako ovakav izgled želite postići i u svom domu, evo nekoliko smjernica:

* Poigrajte se uređenjem zidova. Kombinacija boje i zidnih lajsni prostoru će dati posebnost.

* Odlučite se za prirodne materijale i namještaj neutralnih tonova.

* Tamnim detaljima unesite eleganciju,

* A dekoracijama prostoru dajte osobnost.

 

Komentari