Do originalnog interijera uz pomoć nekoliko jednostavnih i povoljnih ideja

Dvosobni stan nepravilnog oblika, koji se nalazi u staroj historicističkoj zgradi u središtu Göteborga, iznosi svega 50 četvornih metara i pravi je primjer praktičnog skandinavskog dizajna okrenutog jednostavnosti i prirodi

 

 

 

Visoki stropovi starog dvosobnog građanskog stana u središtu Göteborga, kao i veliki prozori nestandardnih dimenzija kroz koje dopire pregršt prirodne svjetlosti, te prevladavajuća bijela boja namještaja kao i podnih i zidnih obloga učinila je ovaj interijer znatno većim nego što jest.

Stan je prije svega poseban po praktičnim detaljima koje je vlasnica sama napravila, policama od drvenih kašeta s kojima se poigrala u dnevnoj sobi i kuhinji.

 

Foto: Alvhem

Druge vrste polica (kao one u kuhinji) napravljene su od drvenih letvi pričvršćenih na zid. Većina namještaja je obnovljena bojom, a neki primjerci, poput police između dva prozora u dnevnom boravku ili pak stola u kuhinji, pronađeni su na sajmu starih stvari.

Foto: Alvhem

U hodniku je upotrijebljen stari ormar s kojeg su skinute fronte te njegove police ispunjene kutijama i vješalicama. Ovako, garderobni ormar izgleda znatno interesantnije i atraktivnije nego prije.

Foto: Alvhem

Zavirite u ovaj jednostavan i pročišćen, gotovo asketski interijer kojim caruje skandinavski dizajn i praktična rješenja te uživajte u ljepoti običnih, malih stvari.

Foto: Alvhem

 

Komentari