MODERNA FUNKCIONALNOST: dvosobni stan osvaja ljepotom i dobrim rješenjima

Vodimo vas u dvosobni moderni stan u Krakovu kojeg odlikuju funkcionalnost, jednostavnost i dobre dizajnerske ideje. A za sve to je zaslužna dizajnerica Justyna Lewicka i njezin studio

 

 


U novogradnji u Krakovu nalazi se dvosobni stan od 54 četvorna metra, a stastoji se od dnevne zone otvorenog koncepta u kojoj su kuhinja, dnevni boravak, radni kutak i blagovaonica, zatim spavaće sobe s garderobom te kupaonice i hodnika.

Na prvu je možda nejasno kako se unutar svega 54 kvadrata moglo naći mjesta za lijepo organiziranu dnevnu zonu s velikom kuhinjom kao i garderobom u spavaćoj sobi, no dobrom organizacijom sve je postignuto.

Foto: Justyna Lewicka Design

Dnevni prostor se malom pregradom uspješno podijellio na zone. Multifunkcionalni element u sredini otvoreno prostora s jedne strane funkcionira kao tv zid i polica, a s druge kao šank sa stolicama odnosno moderan kutak za blagovanje. Tako su oba sadržaja dobila potrebno zoniranje kojom se vizualno odvajaju u prostoru, čiji ostatak čine sofa, polica iza koje je radni kutak te kuhinja u obliku slova L.

Foto: Justyna Lewicka Design

Svijetli tonovi i namještaj jednostavnog dizajna, inspirirani skandinavskim stilom doprinjeli su prozračnosti prostora, koji time izgleda znatno veći nego što jest. Drveni elementi oplemenili su prostor i unijeli toplinu.

Foto: Justyna Lewicka Design

U spavaćoj sobi je gipsani zid odvojio jedan dio prostorije u kojem se nalaze garderobni ormari. Prostor je istvoremeno zoniran, ali i povezan u jednu cjelinu. I ovdje se ponavljaju bijele nijanse i tirkizni i crni akcenti kao i u dnevnoj zoni čime se prostor stilski povezao u jednu cjelinu. Ogledalo na suprotnom zidu od kreveta je donijelo prostornost.

 

Komentari