Dobri stari Mediteran: očaravajući ljetni dom tročlane obitelji

Tročlana obitelj u mjestu svoga podrijetla, gradiću Cadizu na jugu Španjolske, sagradila je prekrasnu vikendicu. Privremeni dom u kojem provode svoje slobodno vrijeme, uredili su inspirirani podnebljem, koristeći prirodne materijale i dekoracije koje je vlasnica sama izradila

 

 

Kuća u Cadizu, smještena u istoimenoj pokrajini na jugu Španjolske, prostire se na 60 četvornih metara i ima sve potrebno za povremeni boravak tročlane obitelji, para s djetetom. Vlasnici su kuću izgradili na zemljištu koje su dobili u nasljedstvo. To je, uz činjenicu da vuku podrijetlo iz ove pokrajine, bio dodatni motiv da se odluče na gradnju manje kuće, ali s ograničenim budžetom.

Odlučili su kuću posve uskladiti s okolišem i prirodnim ambijentom te je uređena u mediteranskom stilu, s laganim utjecajem rustikalnog i skandinavskog stila. Korišteni su prirodni materijali, prije svega drvo, juta i pamuk, a poseban ugođaj interijeru su dali detalji u akcentnim tonovima zelene, plave, žute i ružičaste koje je vlasnica Cristina sama izradila.

“Naša kuća izgleda upravo onako kako sam oduvijek željela da izgleda vikendica. Moja ideja je bila vrlo jasna: sve obojeno u bijelo, s jednostavnim namještajem i prirodnim tkaninama, ali i s mnogo detalja o boji. Želja nam je također bila imati i dvije terase, kako bi, ako požele, mogli uživati u suncu, odnosno hladovini u svakom trenutku dana”, objašnjava vlasnica.

Njihov povremeni dom, u kojem provode svaki slobodan trenutak, a najviše je to u ljetnim mjesecima, pršti vedrinom i optimizmom. Tome uvelike doprinose originalni komadi namještaja koje je Cristina donijela iz svoga stana ili dobila od prijatelja te ih sama pobojala ili dala tapecirati. Zato ova kuća odiše tako dobrim vibracijama i osobnošću.

Dodatni adut kuće je prednje dvorište ispred kojeg je zasađeno zelenilo i osmišljen mali kutak za sjedenje te stražnji vrt na koji se izlazi iz dnevnog boravka i kuhinje. Dio vrta pretvoren je u terasu s pergolom, koja će kroz nekoliko godina, kada  zasađeno bilje poraste, biti pravi zeleni paviljon sa zelenim krovom. Za sada je ovaj dio zaštićen od sunca pokrovom od trske.

 

Komentari