Dizajnerski prostor koji to – nije

Imate staru lampu koja odavno više ne radi i samo vam smeta? Ili je vrijeme da stari stolić zamijenite novim? Razmislite ponovno!
Skup dizajnerski namještaj nikako nije jamstvo da će prostor biti lijep i ugodan za boravak. Pravi dokaz tome je ova kuća. Dražen Seifert zamijenio je stresan način života i gradsku vrevu malom idilom u prirodi nedaleko od Zagreba. Gotovo sve što se ondje nalazi napravio je sam, a svaki predmet nosi svoju priču. Ovaj netipični Slavonac svoj dom opisuje kao spoj mediterana i kopna. Tu nalazi mir i spas od stresa i posla. Užurbanom ritmu koji diktira poslovna svakodnevica ovdje nema mjesta. Jedini ritam dopire iz starog radija. Naime, Dražen je strastveni zaljubljenik u glazbu kojoj je posvetio mali kutak svog doma.

Toplinu prostoru daju neobični predmeti koje je Dražen sam izradio ili donio iz svih krajeva Lijepe naše. Najduži put do Draženovog doma prevalio je radni stol. To mu je ujedno i najdraži predmet u kući. Ljubav prema starim stvarima naslijedio je, kaže, od svog djeda koji se bavio kovačkim zanatom. Originana ploča s djedove radionice pronašla je mjesto u spavaćoj sobi.

Glavnom prosotrijom dominira bijeli kamin u stilu španjolskih peći. Dosadni i jednolični kamini koji se nude u trgovinama Dražena su natjerali da sam zasuče rukave i osmisli vlastiti, baš kao i veći dio svega ostaloga u domu. A isto možete i vi. Uz malo truda i volje, put do dobrog izgleda nije tako dalek.

 

Komentari