POBUDILI SU NAJVEĆU PAŽNJU: četiri dizajnerska prostora iz prošle sezone InDizajna koja su vas osvojila

Uskoro, 14. ožujka, kreće nova sezona InDizajna u kojoj ćemo vam nastaviti prikazivati zanimljive interijere koje je uredio studio Mirjane Mikulec, neki drugi dizajneri i arhitekti ili pak vlasnici sami. Prisjetimo se dizajnerskih prostora koji su vam bili najzanimljiviji u prošloj sezoni!

 

 

 

 


1. VILA VALENS U RADETIĆIMA

U unutrašnjosti Istre, u naselju Radetići smještena je prekrasna Villa Valens koju zovu jednom od najljepših u Hrvatskoj. Na prvi pogled osvaja vanjskim izgledom kojim dominiraju velike staklene površine. Kuća je spoj  moderne arhitekture i istarske tradicije, a budući da je vlasnica iz Vinkovaca, u samo uređenje unijeta je i doza Slavonije. Površina kuće je 400 kvadrata koji su raspodijeljeni na tri etaže.

Foto: Darko Mihalić

Glavne dnevne prostorije nalaze se u prizemlju. Moderna kuhinja od ostatka je odvojena staklom dok veliku blagovaonicu i dnevni boravak dijeli kamin. Na prvom katu nalaze se elegantne spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, a pažnju u svakoj spavaonici plijene djela poznatih hrvatskih slikara.

Uređeni podrumski dio sadrži saunu i teretanu kao i prostor za druženje s galerijom slika, biljarom i vinotekom.

Foto: Darko Mihalić

Cijela kuća ostavlja dojam otvorenosti jer, osim što je otvoreni koncept tlocrta, velike staklene stijene otvaraju pogled prema van i stvaraju privid boravka na otvorenom. Budući da su stakla napravljena zrcalno, zajamčena je potpuna privatnost svih koji u njoj borave.

 

Foto: Darko Mihalić

 


2. STAN S POGLEDOM NA ZAGREB

Interijer od 60 četvornih metara, koji je uredila arhitektica Jasmina Bašić nalazi se u središtu Zagreba, na 12. katu nebodera. Upravo ova ‘visinska’ pozicija donijela je veliki adut stanu – fantastičan pogled koji se pruža na gotovo cijeli grad, prije svega na Sljeme i katedralu koji su njegovi simboli.

 

Foto: Ivan Črepić

Dodatni aduti su terasa od 20 četvornih metara koja okružuje cijeli stan. No, kako bi se baš iz dnevne zone dobili najbolji ‘kadrovi’ Zagreba i prostor dobio na atraktivnosti, bila je potrebna preinaka u tlocrtnom rasporedu koju je slijedila temeljita adaptacija.

Foto: Ivan Črepić

 

Foto: Ivan Črepić

 


3. MODERNA ELEGANCIJA U 53 KVADRATA

Stan od 53 kvadrata preuređen je u potpunosti. Stil koji prevladava u njemu je suvremena elegancija, a dominiraju profinjeni neutralni i topli i meki zemljani tonovi, što čini savršen spoj.

Stan je podijeljen u dvije zone – dnevnu i spavaću. Na ulaznom prostoru, koji je povezan s dnevnom zonom, revizije su skrivene vratima po mjeri, a prostor je obogaćen zidnim lajsnama i umjetničkim slikama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Open space koncept stana i zadani dizajn zahtijevali su ravne linije i nježne nijanse. Tako osmišljena je i moderna kuhinja koja se u prostor uklopila materijalom i dekorima.

“Da bi uštedjeli prostor ali i stanu dali posebnost, blagovaonski dio spojili smo s kuhinjom. Prošireni dio radne ploče malo smo spustili u odnosu na visinu kuhinje i dobili šest sjedećih mjesta”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U stanu se nalazi jedna spavaća soba koja slijedi smjer uređenja dnevne zone. Kombinacija toplih i hladnih nijansi osnovnih tonova naglasila je željeni izgled, a sobi dala potrebnu udobnost. Isti stiski postupak ponovi se i u kupaonici.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


4. VILA NANCY U VIŽINADI

U istarskoj Vižinadi smjestila se Villa Nancy. Ova netipična istarska kuća ističe se bojom fasade ali i samim oblikom. Projekt potpisuje arhitektica Marina Kontić, dok se vlasnica Nensi Baturić pobrinula za uređenje Istra je tijekom posljednja dva desetljeća postala poznata i po svojim vilama, mahom kamenim kućama koje imaju luksuzne sadržaje.

Foto: Darko Mihalić

I kuća koju vam predstavljamo, Villa Nancy ima sve potrebno za pravi opuštajući, hedonistički odmor u nepatvorenom prirodnom okruženju, no svojom arhitekturom ipak pripada suvremenom arhitektonskom izričaju. Za to je zaslužna arhitektica Marina Kontić koja potpisuje projekt vile Nancy.

Foto: Darko Mihalić

Kuća tamnosivog pročelja i nepravilnog oblika krije 200 kvadrata stambene površine, podijeljene u nekoliko razina. Prostrana dnevna zona je u prizemlju i koncipirana je kao otvoreni prostor u kojem se nalazi blagovanje, boravak i kuhinja s izlazom u eksterijer – terasama i bazenu. Spavaće sobe s kupaonicama nalaze se svaka na svojoj razini – jedna u prizemlju, jedna na međupodestu i dvije na drugoj etaži gdje se nalazi spa zona.

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari