Mali stan prepun šarma: glavna inspiracija bili su more i tradicija

Prekrasan mali stan od svega 38 četvornih metara u Barceloni pravi je stilski bombončić u kojem dominiraju tradicionalni i prirodni materijali upakirani u moderni dizajn

 

 


Španjolski studio za dizajn interijera Egue y Seta pretvorio je ugodan mali stan u srcu tradicionalne ribarske četvrti La Barcelonete u Barceloni u pravi mali ljetni raj. Adaptacija je uključivala rušenje zidova stare spavaće sobe, velike kuhinje, kupaonice i hodnika kako bi se oblikovala tri odijeljena, ali vizualno povezana prostora.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo

U središnjem prostoru nalazi se blagovanje s kuhinjom s jedne strane okruženo linearnom kuhinjom a s druge strane ugodnim malim boravkom u kojem se našlo mjesta tek za dvosjed i dva klub stolića. Prije je taj prostor bio velika kuhinja, a vještim rasporedom našlo se mjesta i za blagovanje i sjedenje.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo

Na dnevnu zonu se nadovezuje mala spavaća soba s pripadajućom kupaonicom, a ta dva prostora dijeli pregradni zid koji je kombinacija stakleno-metalne plohe te ugradbenog ormara koji je s jedne strane moderna verzija kuhinjskog kredenca, a s druge garderobni prostor s kliznim vratima.

Posebnost spavaće sobe jest i u tome što se iz nje pruža pogled na tuš kabinu zahvaljujući prozoru. No, kako bi prostor ipak mogao imati potrebnu intimu, na prozor su ugrađene žaluzine.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo

Ogledalima i staklenim pregradama stvorio se u spavaonici ali i dnevnoj zoni dojam prostornosti.
U stanu dominiraju plavi tonovi, kako bi prenijeli ugođaj mora i okoliša u interijer, te prirodni materijali – drvo, parket i cigla što daje posebnu toplinu prostoru, ali i povezuje tradiciju s modernim stilom.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo
Komentari