STAN ZA MLADU OBITELJ: šareni akcenti dali su karakter i unijeli vedrinu

Ugodan i vedar dom za mladu obitelj s dvoje djece dobar je primjer kako se s ograničenim budžetom može stvoriti funkcionalan životni prostor s karakterom

 


Vlasnici četverosobnog stana u novogradnji od 85 četvornih metara, bračni par s dvoje djece pred dizajnericu Dariju Vlasovu stavili su nekoliko zahtjeva. Prije svega, želja im je bila stvaranje udobnog i ugodnog interijera koji će usto biti funkcionalan i odražavati dob, ukus i interese vlasnika.

Također, budući da prostorije nisu velike, vlasnici su željeli postići da prostor bude dovoljno svijetao. U tome je dizajnerici glavni saveznik bila boja – neutralna svijetla baza bijele, sive i bež uz dodatke namještaja vrlo jednostavnih linija. Korištenjem drugih boja koje imaju ulogu akcenata – bordo, ružičaste, žute i zelene stvorio se ugodan i veseo dojam.


Stan se sastoji od otvorenog dnevnog prostora s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom, zatim dvije spavaće sobe – roditeljska i dječja te radne sobe koja je ujedno i gostinjska te izvrstan dodatni prostor za pohranu stvari. Tu su još i hodnik te kupaonica.

Foto: Studio Daria Vlasova

Ulazni prostor plijeni pažnju svojim tabureima i tapetom. U malu dnevnu zonu dizajner je uspio smjestiti udoban radni kuhinjski prostor opremljen svim potrebnim uređajima, blagovaonicu za četiri osobe i sofu za zajedničke filmske večeri.

Donji kuhinjski ormarići ističu se prekrasnom bordo nijansom, dok su gornji ormarići obrađeni u nježnoj nijansi mente. Zahvaljujući tome, kuhinja ne djeluje upadljivo niti glomazno.

Foto: Studio Daria Vlasova

Središte spavaće sobe je krevet sa jarko crvenim baršunastim uzglavljem. Uravnotežuju ga pastelnozeleni ormarići i siva tapeta s decentnim printom.

Radna soba uređena je u sličnoj shemi boja: prostorijom dominiraju sivo-plave nijanse, koje su razbuđene žutim akcentima.

Dječja soba je uređena u ružičastim tonovima i ukrašena brojnim crtežima malih vlasnika.

Foto: Studio Daria Vlasova

I u drugim prostorijama pojavljuju se i radovi djece vlasnika, u kombinaciji s umjetničkim slikama. Slike na zidu, kao i koloristički akcneti interijer čine živim.

Komentari