U jednosobnom stanu novi vlasnik pronašao je mjesto i za spavaću sobu

U manjim stanovima sve češća je praksa pregrađivanja prostora kako bi se dobila dodatna spavaća soba ili radni kutak i tako zadovoljile potrebe stanara. Pogledajte kako je jednosobni stari građanski stan dobio zasebnu spavaonicu!

 


Starinski jednosobni stanovi, poput ovoga u kojeg vas vodimo, uglavnom imaju pristojnu kvadraturu s obzirom na sobnost, pa su i idealni za pregrađivanje za razliku od manjih stanova u novogradnji. Tako se može dobiti zasebni spavaći prostor, što je želja svima koji žive u jednosobnom stanu ili garsonijeri. K tome, u prilog pregrađivanju idu i veliki vanjski otvori te visoki stropovi koji ponekad omogućavaju stvaranje galerije u koju se smješta krevet za spavanje.

 

Foto: Hemnet

Vlasnik ovog stana od 43 kvadrata odlučio se za opciju koja će najmanje opteretiti budžet. Smještanje spavaće sobe u kuhinji te seljenje kuhinje u dnevni boravak svakako bi bilo puno bolje rješenje jer bi, između ostaloga, bilo mjesta za veći krevet te ormare, no vlasnik je želio povoljniju opciju. Stoga je kuhinja ostala na starome mjestu jer nije trebalo premještati instalacije i stavljati nove podne obloge. Kuhinja je ostala dovoljno velika da se u njoj može kuhati i okupiti goste oko stola.

Foto: Hemnet

Unutar dnevnog boravka odvojen je jedan manji dio i gipsanim zidovima stvorena sobica s krevetom i noćnim omarićem. Soba je dobila i jedan prozor od dnevnog boravka što je svakako velika dobrobit. Dnevni boravak, zahvaljujući drugom velikom prozoru i dalje je dobro opskrbljen prirodnom svjetlošću. Ulazni prostor u dnevni boravak iskorišten je za smještanje radnog stola. Ovakva organizacija prostora zadovoljava sve potrebe vlasnika.

Foto: Hemnet

Stan je inspiriran skandiavskim dizajnom te u njemu vladaju jednostavnost i prirodnost, a poseban šarm daju mu stara kaljeva peć u uglu dnevnog boravka te drveni seljački podovi u kuhinji koje je vlasnik prebojao u bijelo. Podovi u dnevnom boravku su zamijenjeni budući da su postojeći bili vrlo oštećeni.

Prekrasne nijanse svijetlo zelene boje povezuju prostor dnevnog boravka i spavaće sobe te donose smirenost, mekoću i svježinu. Kao savršena nadopuna zelenoj odabrana je neutralna siva, kako u hodniku tako i kuhinji.

Foto: Hemnet

 

Komentari