Divni pastelni akcenti: moderan zagrebački dom za mladu tročlanu obitelj

Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec osmislio prostor 3,5-sobnog stana u zagrebačkoj novogradnji koji će uskoro postati dom mladoj tročlanoj obitelji. Njihovi zahtjevi bili su moderan i jednostavan interijer u kojem dominiraju neutralne nijanse

 

Prije useljenja u svoj novi dom od 88 četvornih metara, tročlana obitelj – roditelji s djetetom koje će uskoro postati školarac, poželjela je osmisliti prostor kako bi bio stilski usklađen, maksimalno funkcionalan i ugodan za življenje. Zahtjeva koje su vlasnici stavili pred dizajnerski studio Mirjane Mikulec koji je izradio idejno rješenje nije bilo previše. Bili su zadovoljni rasporedom, te njega, kao ni položaj instalacija nisu željeli mijenjati. Njihove želje više su se kretale u smislu uređenja i rasporeda namještaja. Idejnim rješenjem kreiran je moderan dom u kojem će, što se svidjelo vlasnicima, dominirati umjerenost – neutralne nijanse bijele i sive uz dodatak drvenih površina te začinjene pastelnim nijansama.

Dizajneri su odabrali nekoliko nijansi plave za pastelne akcente, a njima su dodali i nekoliko detalja u crnoj, kako interijer ne bi bio previše eteričan i bljedunjav. Pastelne nijanse zastupljene su najviše u dnevnoj zoni te dječjoj sobi, dok je za roditeljsku spavaću sobu odabrana kao akcent tamna nijansa plave, što je prostoru dalo mirnoću. Radna soba ostala je u bijelo-crnim tonovima, no kako bi se izbjegla monotonija, dizajneri su predložili zanimljivu tapetu duž cijelog jednog zida.

Kako bi se uštedjelo na prostoru, u dnevnoj zoni nije kreiran zaseban dio za blagovanje, nego je stol za ručavanje pripojen šanku. Taj stol se po potrebi, kada dođu gosti, može produljiti. Prostor hodnika je pak ugradbenim ormarima riješio problem garderobe i skladištenja, ali i instalacija koje su bile vidljive i nagrđivale taj dio interijera.