TOPLI, MODERNI DOM: opeka i drvo oplemenili su neutralnu paletu boja

Vodimo vas u trosobni stan od 90 kvadrata u kojem caruju jednostavnost, moderan dizajn i neutralne nijanse. Kako sve ne bi završilo u sterilnosti i hladnoći, tu su dva moćna elementa – opeka i drvo!

 


Dizajnerica Tajana Voevodina stvorila je ugodan i topao moderan interijer koji pomalo koketira s minimalizom, ali i industrijskim stilom. Ova mješavina stilova urodila je slojevitim interijerom koji ne djeluje nimalo monotono, predvidivo ili pak hladno.

Foto: Sergej Melnikov

Riječ je o stanu u novogradnji koji se prostire na površini od 90 četvornih metara te se sastoji od velike otvorene dnevne zone, velikog hodnika  te dviju spavaćih soba i kupaonice. Dnevna zona ima i izlaz na veliku terasu, dok je veća spavaća soba postala i radni kutak.

Foto: Sergej Melnikov

Glavna ideja projekta bila je kreirati udoban interijer ispunjen prirodnim teksturama i nijansama. Kada su boje u pitanju, dominiraju bijela i svijetlo siva s akcentima u prirodnoj boji drveta.

Foto: Sergej Melnikov

Bilo je i nekoliko intervencija u prostoru. Primjerice, spušteni su stropovi a na neke su stavljene ukrasne lajsne te se hodnik proširio na garderobni prostor. Tako sada ne postoji zasebna prostorija nego je unutar hodnika veliki ugradbeni ormar s obiljem prostora za pohranu. Pored toga, garderobni prostor se nalazi i u preostale dvije spavaće sobe od kojih je jedna pretvorena u gostinjsku.

Foto: Sergej Melnikov

Kuhinja i dnevni boravak pretvoreni su u jedinstven svijetli i prozračni prostor i napravljena su panoramska vrata na terasu, a velik šarm ovom prostoru je dala peć na drva, koja će se mnogima doimati kao najneobičniji element u ovom modernom domu.

Foto: Sergej Melnikov
Komentari