Čista petica iz stila: zagrebački dvoetažni raj kojeg je vlasnica sama uredila

Za svoj novi dom tročlana obitelj odabrala je dvoetažni trosobni stan u širem centru Zagreba. Teško je izdvojiti adute u ovako ukusno namještenom stanu, no, pažnju prije svega plijeni prostrana terasa od 45 m2 s koje se pruža pogled na grad te niz zanimljivih detalja

 

Stan tročlane obitelji Ajduk divan je primjer kreativnosti i dobrog ukusa njegovih stanara. Vlasnica Bojana Kavgić Ajduk sama je uređivala svoj mali raj, iako bi, pri prvom pogledu stekli dojam da je ovako lijep stan morao biti angažiran dizajner. No, vlasnica je velika zaljubljenica u interijere te pomno prati emisije i magazine o uređenju, a u realizaciji njezinih ideja uvelike je doprinio i njezin suprug. I sam je veliki esteta, a njegove fotografije s putovanja krase zidove i police njihova stana na dvije etaže. Pored fotografija, posebnim ovaj stan čine i brojne sitnice i detalji s putovanja te umjetničke slike.

Koncepcija stana je neobična odnosno obrnuta: ulaskom na prvu razinu imate pristup privatnoj zoni – dvjema spavaonicama te kupaonici, dok uske drvene stepenice vode u dnevnu. Ovakav raspored ima svojih prednosti jer se iskoristila velika terasa s koje se pruža pogled na dobar dio grada. Smještanjem dnevne zone na gornju etažu terasa je postala produženi dnevni boravak čijem su uređenju vlasnici posvetili veliku pažnju.

Danas im je to, priznaju, omiljeni dio stana u kojem u proljeće i ljeto provode većinu slobodnog vremena. Uređenjem im je želja bila stvoriti ugodan i životan prostor nadahnut skandinavskim stilom u kojem dominiraju neutralne nijanse oplemenjene jakim akcentima, stan u kojem će se dobro osjećati i u kojem će se opustiti nakon napornog radnog dana, a vikende s radošću provoditi na prekrasnoj terasi.

 

Zavirite s nama u ovaj divno uređen stan i uživajte!

 

 

Komentari