DOM ZA BRATA I SESTRU: pogledajte kako je riješen problem dnevnog boravka u dvosobnom stanu

Vodimo vas u dvosobni stan od 60 kvadrata u Sankt-Peterburgu, koji su brat i sestra dobili u nasljedstvo te ga odlučili, pod dizajnerskom palicom studija Cartelle Design u potpunosti prilagoditi svojim potrebama

 

 

 

Brat i sestra dijele dvosobni stan od 60 kvadrata u Sank-Peterburgu, naslijeđen od bake i djeda. Zbog dobre pozicije, odlučili su zadržati stan te ga adaptirati kako bi u potpunosti bile zadovoljene njihove potrebe. Želja im je bila stvoriti funkcionalno, moderno i udobno gnijezdo koje ima atmosferu doma. Prvotna verzija tlocrtnog rasporeda uključivala je veliku kuhinju s blagovanjem, dnevni boravak te spavaću sobu, hodnik i kupaonicu. No, ovaj raspored nije odgovarao novim vlasnicima.

 

3D vizualizacija: Anastasja Stručkova i Denis Krasikov

Prenamjena prostorija

Budući da su oboje željeli imati spavaću sobu u koju stane više od ležaja, odlučili su dnevnu zonu osmisliti unutar kuhinje. Na prijedlog dizajnerskog studija Cartelle Design, koji potpisuje projekt uređenja, nekadašnja dnevna soba postala je druga spavaća soba. Obje spavaonice koncipirane su tako da se u njima može boraviti i nakon sna – čitati, gledati tv, raditi…

 

3D vizualizacija: Anastasja Stručkova i Denis Krasikov

Dvije spavaće sobe – dvije stilske priče

Bratova soba, inspirirana industrijskim dizajnom u kombinaciji s modernim, u svome sklopu ima i radni kutak te se ležaj pretvara u udoban trosjed, dok je u sestrinoj sobi, koja je više spoj skandinavskog dizajna i klasike, umjesto radnog prostora proširen garderobni ormar.

3D vizualizacija: Anastasja Stručkova i Denis Krasikov

Dvosjed umjesto stolica

Prostor blagovanja unutar kuhinje koja nudi ozračje klasike, ima i ulogu mini boravka – dio stolica zamijenio je udoban dvosjed rađen po mjeri kako bi se uklopio u prostor i imao potrebnu visinu, a preko puta se nalazi mala klupa za odmor i iznad nje tv prijamnik. Tako se s blagovaonskog dijela može u miru gledati tv.

3D vizualizacija: Anastasja Stručkova i Denis Krasikov

U interijeru prevladavaju svijetli tonovi, s dodatkom nježnih pastelnih nijansi zelene, sive i blijedo ružičaste, dok je kupaonica kombinacija elegantnog mramora i uzorka drveta.

Komentari