Jednostavnost i šarm pastelnih tonova: sjajna formula za stan za turistički najam

Stan u koji vas vodimo nalazi se širem centru Madrida što ga čini idealnim za turistički najam. Stoga su vlasnici i odlučili dati mu tu ulogu, a cjelokupno uređenje tome je i podređeno. Pogledajte rezultat!

 


Španjolski studio Luis Jaguilar Arqutiectura stoji iza projekta uređenja četverosobnog stana u širem centru Madrida. Budući da je ovo vrlo atraktivna lokacija, a veliki broj turista posjeti godišnje glavni grad Španjolske, vlasnici su odlučili namijeniti ga za najam.

Foto: Luis Jaguilar Arquitectura

Stoga je kompletno uređenje podređeno ovoj svrsi – u stanu je vrlo malo namještaja, naglasak je na dnevnom dijelu prostora u kojem je cilj bio stvoriti ugodan ambijent koji bi goste trebao opustiti. Također, bitno je bilo osigurati dobre ležajeve. Pazilo se i na funkcionalnost, ali i stvaranje atmosfere doma.

Foto: Luis Jaguilar Arquitectura

Kako bi se dobilo više prostora za spavanje, odnosno mogućnost iznajmljivanja stana većem broju osoba, arhitekt je odlučio jednu veću spavaću sobu pregraditi na dvije manje. U svakoj sobi se pored udobnog ležaja nalaze i noćni ormarići te mali garderobni ormar.

Dio odjeće i drugih stvari može se pohraniti u hodniku.

Foto: Luis Jaguilar Arquitectura

…………………….

Arhitekt se odlučio za vrlo sličan koncept uređenja svih triju spavaćih soba u kojima se iza ležaja nalaze drveni paneli. Oni se razlikuju jedino u boji, kao i visilice, a tekstilni dekor prati te boje i pojačava dojam.

Foto: Luis Jaguilar Arquitectura

Cijeli stan opremljen je vrlo jednostavno, u neutralnim svijetlim tonovima s dodacima u nježnim pastelnim tonovima te crnoj koja daje karakter prostoru. Ovakav stan, s vrlo malo namještaja i detalja, lako je i održavati, što je vrlo bitno kod stanova za turistički najam.

Foto: Luis Jaguilar Arquitectura

 

 

Komentari