U domu mlade dekoraterke i fotografkinje: 40 kvadrata koji odaju dojam znatno većeg prostora

Mlada fotografkinja i dekoraterka Margo Terentyev otvorila je vrata svojega stana čija je površina 40 kvadrata, a koji ima sve potrebno za život, pa čak i odvojenu spavaću sobu.


Stan u kojeg vas vodimo zauzima površine od 40 kvadrata, njegova glavna karakteristika je odvojen prostor za spavanje, koji je od dnevnog odijeljen stakleno-gipsanom stijenom.

Vlasnica Margo Terentyeva / Foto: Nathalie.Gertz

Dobro iskorišten prostor

Za ovakav koncept iskorištavanja prostora zaslužna je mlada fotografkinja i dekoraterka Margo Terentyeva. Projekt joj je posebno prirastao srcu jer je riječ o njezinom vlastitom stanu, dizajniranom od golog betonskog poda. Margo je uspjela od malog stana stvoriti ugodan i funkcionalan dvosobni stan.

Foto: Nathalie.Gertz

Cilj je bio stvoriti prozračan stan

Stan se nalazi u potpuno novoj zgradi. Mlada vlasnica je željela zadržati prozračan ugođaj u kojem prostor neće biti opterećen s dodatnom sobom za spavanje, nego će izgledati prostrano, iako je riječ o relativno maloj površini.

Foto: Nathalie.Gertz

Odvojen prostor za spavanje u malome stanu

U skladu sa svojom željom da ima odvojen prostor za spavanje, ali i vizualnom jednostavnošću i smirenom, prozračnom atmosferom, dizajnerica se trudila staviti samo nužne komade namještaja te biti oprezna s puno detalja, boja i uzoraka.

Foto: Nathalie.Gertz

Dnevni boravak podijeljen na dva dijela

Prostor dnevnog boravka odijelila je na dva gotovo jednaka dijela, te jedan, najudaljeniji od prozora, pretvorila u spavaću sobu u koju je stala i mala garderoba. Kako bi prostor dobivao ipak dnevno svjetlo, vlasnica je dijelom pregrade stavila i staklo koje funkcionira kao prozor, pa se prostor može prozračivati. Drugi zid je gipsani s kliznim vratima koja štede dragocjeni prostor.

Foto: Nathalie.Gertz

Preko puta spavaće sobe nalazi se mala kupaonica s klasičnom kadom, koja je bila želja vlasnice, a s druge strane dnevnog boravka je mala kuhinja s blagovaonskim stolom i stolicama.

Foto: Nathalie.Gertz

 

Komentari