Mali ženski raj od svega 32 m2 na zadnjem katu zgrade

Garsonijera na zadnjem katu stare građanske zgrade u Parizu postala je nedavno dom mlade žene koja ju je poželjela urediti u modernom ruhu, ali sa željom da prostor bude topao i privlačan. Za to se pobrinuo i više nego dobro Neva Interior Design

Postoje stanovi koje pamtimo po atmosferi i jakim detaljima, baš poput ovoga u kojega vas danas vodimo. Riječ je o pariškom interijeru koji se sastoji od samo jedne prostorije te kupaonice s izlazom na mali balkon s kojega se pruža predivan pogled. Vlasnica nije željela pregrađivati svoj novi dom kako bi dobila spavaonicu, nego je nabavila sofu koja se može vrlo jednostavno pretvoriti u ležaj. Tako je dobila dovoljno mjesta za dnevni boravak i skladišni prostor u ovom nevelikom interijeru od svega 32 četvorna metra.

Kako bi prostorija izgledala veća nego što jest, dizajnerski studio Neva Interior Design eliminirao je zid koji je dijelio sobu od kuhinje te ju otvorio prema ostatku prostora. Problem garderobe i ostalih stvari riješen je ugradbenim ormarom koji se proteže duž cijelog zida i koji zbog svoje bijele boje djeluje kao zid i ne zagušuje prostor. Vlasnica je ljubiteljica minimalizma i modernog dizajna, ali kako je željela da prostor ima šarma i topline, dizajneri su se odlučili za dodatak akcenta u vidu nježne ljubičaste nijanse koja je dala i ženstvenu notu prostoru. To je ublažilo hladnoću bijele i srebrne koje dominiraju prostorom. Dodatnu toplinu dali su detalji poput voluminoznog okvira kamina, retro hladnjaka te drvenih podova.

 

 

 

Komentari