OSVAJA VEĆ NA PRVU: moderan dom inspiriran vintageom i smirujućom plavom

Dvosobni stan u koji vas vodimo odiše modernim i funkcionalnim dizajnom s dodirom vintagea. Oduševit će vas dizajn, kao i kombinacija neutralnih nijansi s plavom

 


Stan za samca uređen je moderno i funkcionalno, kako je i vlasnik htio. Njegove želje ispunio je poljski dizajnerski studio Origin koji je nastojao interijeru dati i upečatljivost odabirom boja i detalja.

Prigušene i jednostavne sive i bijele nijanse savršena su pozadina za šarene korice knjiga, vaze, plave fronte komoda i kuhinjskog namještaja. Dominacija sive umiruje i balansira cjelokupni dojam.

Foto: Studio The Origin

Interijer od 55 četvornih metara sastoji se od ulaznog prostora koji vodi s jedne strane u spavaću sobu i kupaonicu, a s druge strane u otvoreni dnevni prostor – kuhinju, boravak i blagovaonicu. Kuhinja je uvučena u nišu, što je dalo prostoru da se lakše vizualno odvoje zone.

Foto: Studio The Origin

Kuhinja je prvotno bila djelomično atvorena zidom od dnevnog boravka, što je činilo prostor mračnim i nimalo atraktivnim. Kuhinjski namještaj tako je manje dolazio do izražaja. A sada, poptpunim otvaranjem kuhinje i odabirom plavih fronti ormarića ovaj prostor postao je jedan od atraktivnijih u interijeru.

Foto: Studio The Origin

Dnevni boravak je također postao prozračniji i stvorio se dojam veće kvadrature povezivanjem s kuhinjom. Zahvaljujući rušenju zida dobio se ne samo otvoren prostor, već i dodatni prostor za skladištenje.

 

Foto: Studio The Origin

Blagovaonski stol i stolice povezuju prostor kuhinje i dnevnog boravka, a odabirom crno-bijele kombinacije ovaj se dio dnevnog prostora vizualno odvaja. Tome uvelike doprinosi i crna zidna polica za knjige pored stola.

Foto: Studio The Origin

U spavaćoj sobi, želeći maksimalno iskoristiti prostor, dizajneri su stavili ormar na dužoj strani zida, u koji je integriran i krevet. Unatoč broju ormara, uspjelo se zadržati umirujući i prozračan karakter prostorije koja služi spavanju i odomoru. Ukrašena prekrivačima i jastucima, spavaonica poziva na opuštanje.

Foto: Studio The Origin

U kupaonici je dizajnerima bilo bitno sakriti perilicu i napraviti mjesta za veliki tuš. Perilica je sakrivena u ugradbenom ormariću gdje se nalazi i umivaonik. Na jednoj strani se nalazi umivaonik, a na drugoj je ravna radna ploha ispod koje je perilica rublja. Premještanjem radijatora na drugi dio zida dobiven je prostor za ugodno tuširanje.

Foto: Studio The Origin

 

Komentari