Stan za mladi par koji radi od kuće: originalan prostor koji odražava interese i karakter vlasnika

Sve češće radimo od kuće jer nova zanimanja i nove tehnologije nude tu mogućnost. Evo kako izgleda dvosobni stan u kojem je dizajnerica osmislila dva radna kutka i tako ga potpuno prilagodila potrebama vlasnika te stvorila originalan prostor.

 


Dizajnerica Victoria Glaz dizajnirala je dvosobni stan površine 58 četvornih metara za mladi par. Vlasnici često svoje poslove rade od kuće, stoga je bilo važno uklopiti dva udobna radna prostora u životni prostor, vodeći računa o specifičnostima svake djelatnosti.

Foto: Mihail Čekalov

Jedan radni prostor nalazi se u dnevnoj sobi, koja je u kombinaciji s kuhinjom te ovaj otvoreni dnevni prostor svojim dizajnom pokazuje hobije vlasnika. Među njima je i strast prema glazbi, o čemu svjedoče klavir i kolekcija gitara na zidu, te ljubav prema društvenim igrama koje su pohranjene u crnom postolju od čelične mreže.

Foto: Mihail Čekalov

Apstraktna slika naslonjena na komodu u boravku po želji se može maknuti u stranu (zato nije obješena na zid) kako bi se bijeli, čisti zid koristio kao zaslon za prikazivanje filmova na video projektoru.

Foto: Mihail Čekalov

U kuhinji-dnevnom boravku dominira tamna nijansa plave, koju mnogi zovi kraljevsko plava.  Najače je predstavljena na “kubusu” koji čine zid hodnika sa skrivenim vratima prema kupaonici, te površina kuhinjskog elementa u koji su ugrađeni hladnjak, perilica posuđa i pećnica. U istoj boji su i vrata ugradbenih ormara i dio zida s vratima koji vode u spavaću sobu.

Foto: Mihail Čekalov

Zid iznad kuhinjske radne ploče obložen je bijelim kvadratnim pločicama s kontrastnom fugom. Grafička mreža stražnje plohe koja seže do stropa podržana je crnim elementima zidnih svjetala i kvadratnim oblikom zelenog metalnog ormarića koji služi i kao šank.

Vlasnik stana aktivno je sudjelovao u procesu kreiranja interijera, posebice u odabiru rasvjetnih uređaja i pripremi raznih scenarija rasvjete, uključujući neonske i RGB svjetiljke.

Foto: Mihail Čekalov

Drugi radni kutak nalazi se u spavaćoj sobi. Zid nasuprot kreveta ostavljen je prazan i bijel, zamjenjujući platno za video projekcije, a također pruža neutralnu pozadinu za video pozive i konferencije, koji su veliki dio profesionalnih aktivnosti vlasnice. Radno mjesto – mali stol sa stolnom lampom i udobnom stolicom se nalazi blizu prozora i tako dobiva dovoljno svjetlosti.

Foto: Mihail Čekalov

Vlasnikova strast prema dizajnu svjetla ogleda se u neonskom natpisu iznad uzglavlja kreveta. Inspirativne riječi smještene su u središte žuto-narančastog akcentnog zida, čija se boja slaže s postoljem i prozorskim otvorima kuhinje-dnevnog boravka.

Foto: Mihail Čekalov

 

Komentari